Летящ дрон, въоръжен с пистолет, подлуди социалните мрежи (видео)

На видеото се вижда как самоделното устройство стреля няколко пъти и поема успешно отката

Александър Александров Последна промяна на 16 юли 2015 в 16:10 5499 0

Видео с летящ дрон тип „квадрокоптер“ предизвика „буря“ в социалните мрежи. Причината е, че към машината е прикрепен пистолет и дори се вижда как тя стреля четири пъти летейки във въздуха и поемайки отката от изстрелите.

Видеото е заснето в гориста местност, но не е известно къде точно се намира, нито дали клипът изобщо е автентичен. Не са дадени и никакви други детайли за смъртоносното изобретение, освен че оръжието разполага с механизъм за отдалечено управление на изстрелите. Така или иначе това е първия по рода си клип, показващ как самоделен дрон стреля успешно с пистолет.

По принцип дрони с монтирани оръжия на тях се използват отдавна от армията на САЩ и други страни по света и през последните години предизвикаха сериозни полемики по въпроса, дали трябва човечеството да развива автономни летящи системи, способни с лекота да убиват хора. Някои анализатори вече предричат сценарии, наподобяващи сюжета на фантастичната сага Терминатор, а други просто посочват, че това е софтуер и обикновен бъг в него би могъл да доведе до невинни човешки жертви.

И докато използването на летящи дрони за военни цели все пак се прави с оправданието за защита на националната сигурност, борба с тероризма или други подобни добре звучащи обяснения, то въоръжаването на „цивилни“ автономни летателни апарати трудно би могло да бъде оправдано по какъвто и да е начин и със сигурност е опасен прецедент.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !