Ексклузивно Протеините и мазнините също повишават инсулина. Това означава, че диетата трябва да е персонализирана

Проект за миниатюрен дрон събра 1.2 милиона долара за 27 дни в Indiegogo

Micro Drone 3.0 ще бъдe най-малкия летящ дрон с HD камера

Александър Александров Последна промяна на 13 юли 2015 в 22:37 9284 3

Че летящите дрони навлизат в ежедневието ни, въпреки някои регулаторни ограничения, едва ли можем да отречем. Поредното доказателство за това е огромният успех на проекта Micro Drone 3.0 в сайта за споделено финансиране Indiegogo.

Кампанията за набиране на средства за летящия мъник е започнала преди 27 дни с цел да привлече сумата от 75 000 щ. долара. До момента обаче тя е събрала умопомрачителните 1.247 млн. щ. долара от общо 10 152 дарители. И тази цифра вероятно ще се увеличи, като се има предвид, че до края на кампанията остават още 4 дни.

Micro Drone 3.0 представлява миниатюрен автономен куадрокоптер, който разполага с HD камера и може да стриймва видео в реално време към смартфон или очила за виртуална реалност. Моделът е модулен, което позволява на неговия собственик да променя функциите и външния му вид, както и да добавя допълнителна батерия. Любопитно е също, че екипът, разработил машината, е предвидил възможност за принтиране с 3D принтер на уникални корпуси, превръщащи я в летящ дракон, оса или други същества.

Дронът се отличава също с изключителна маневреност, като във видеоклипа към Indiegogo кампанията се вижда как прелита под движещ се скейтборд. Може да лети на разстояние до 300 крачки от оператора, както и да издържа на сериозен вятър. Може да бъде управляван както от дистанционно управление, така и с приложения за мобилните операционни системи Android и iOS.

Повече информация за кампанията е достъпна на адрес: https://www.indiegogo.com/projects/micro-drone-3-0-flight-in-the-palm-of-your-hand--2#/story

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.07 2015 в 19:42

Васко, а да ти е хрумвало, че българският език се е развил до голяма степен поради чуждите влияния в него??

Предлагаш да се ползва "предава видео"? А "видео" дали е българска дума?

Огромен брой думи, които всички ние използваме ежедневно, са с чужди корени. Просто ограничените умове забелязват само новите примери, защото все още не са се наложили.

Българският народ сам е направил избора си, когато се е отказал да използва "драсни пали клечица" ...

14.07 2015 в 17:13

Бро, кулирай малко. :D

Иначе сериозно... целта на комуникацията е двете страни да се разберат. Произхода и етимологията на думичките са само детайли, и да се бориш срещу чуждиците е Дон Кихотовско занимание.

Особено в техническите сфери, английските термини се налагат най-вече поради нуждата от единна система, а не заради правилния или неправилния начин на спрягане на латински корени. :D

Имам предвид че ако искам да кажа че на някой колега че съм "оправил ексепшъна, но се е появил рън-тайм ерър", ще го кажа точно по този начин, а не "oправих изключението, но сега имам грешка при изпълнение".

14.07 2015 в 12:52

"миниатюрен автономен куадрокоптер, който разполага с HD камера и може да стриймва видео в реално време"

На български се казва квадрокоптер защото за разлика от англичаните у нас в правописа е застъпен правилния начин за четене на латинските думи в които присъства буквата "q".

"Стриймва" и други подобни излишни чуждици има опасност да доведат българския език до самопринизяване, което лично аз считам за нежалателно и тъпо. В дадения случай спокойно може да кажете "предава видео".