Дронове срещу най-изобретателните преписвачи в Китай

Наука ОFFNews Последна промяна на 09 юни 2015 в 16:25 5117 0

Дороновете навлизат във все по-широки области на  живота ни - поне в развитите страни. Те правят въздушни снимки, наблюдават бедствия и дори правят папарашки снимки. А в Китай - следят за преписвачи на изпитите в училища и университети.

Според издание Quartz, дронове са използвали да следят за реда на изпитите в китайската провинция Лоянг. Все още не успяват да хванат преписвачите от пищови, но радиомикрофоните хващат перфектно. Безпилотният апарата виси на височина от 500 метра и покрива площ до 1 км в диаметър, локализирайки точно нарушителите.

Всяка година, повече от 9 милиона китайски тийнейджъри влизат в изпитните зали, за да държат "гаокао", изтощителен, тежък, двудневен изпит, който ще определи в кой университет ще постъпят. Най-малко два милиона от тях няма да вземат "гаокао" и това може да определи цялата кариера на студента, тъй като всеки университет е свързан с определена индустрия.

При тази несигурност, измамата често се среща.  С развитието на технологиите и пословичната находчивост на китайците, учители и преписвачи постоянно мерят сили в играта на котка и мишка с променлив превес.

Ускорената миниатюризация на електронните устройства изправя изпитващите пред нови предизвикателства. Проблемът е толкова сериозен, че за решаването му са взети на помощ дронове.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !