Maserati ще конкурира Tesla с изцяло електрическа кола

Моделът е версия на Alfieri и ще бъде пуснат в продажба през 2020 година

Александър Александров Последна промяна на 27 ноември 2016 в 14:00 3615 0

Италианската компания за луксозни автомобили Maserati, която е част от групата на Fiat Chrysler, възнамерява да създаде първата си изцяло електрическа лека кола до 2020 година. Тя ще бъде версия на нейния концептуален автомобил Alfieri.

С това компанията ще влезе в директен сблъсък с Tesla Motors на Илън Мъск, която стартира дейността си, разработвайки именно електрически спортни автомобили от висок клас и до момента е известна предимно с тях.

Припомняме, че през последните години други производители на високоскоростни возила като Aston Martin и Porshe също обявиха своите планове до края на десетилетието да пуснат електрически модели. Което означава, че този сегмент, който все още генерира около 1% от продажбите на нови коли в САЩ, ще се окаже доста пренаселен. И животът на Мъск със сигурност ще се усложни.

Припомняме, че концепцията Alfieri беше представена за първи път през март 2014 г. в Женева като реверанс към миналото на Maserati в сферата на спортните автомобили. Ако успее да направи нейно електрическо копие, това със сигурност ще бъде силен анонс на италианската компания в този бързо-развиващ се сегмент.

Все още не са известни подробности за разстоянието, което бъдещата електрическа версия ще може да изминава с едно зареждане на батерията. Очаква се обаче то да е сравнимо със същите показатели при моделите на Tesla.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !