Можете да пробвате над 1000 програми за Windows 3.1 в браузъра

Наука OFFNews Последна промяна на 12 февруари 2016 в 10:15 6070 2

Организацията с нетърговска цел, посветена на поддръжката на архив от уебстраници и мултимедийни ресурси, The Internet Archive разшири колекцията си от софтуер, като добави над 1000 програми, които са работели под управлението на архаичния Windows 3.1.

Според онлайн-изданието engadget, голяма част от тези програми са игри, сред които и Taipei, Ski Free и Mines. Освен това The Internet Archive е направил и специална колекция "Windows Showcase", в която влизат най-добрите познати програми и игри за последните 20 години.

Новите попълнения, работили на Windows 3.1, могат да работят през браузъра, затова не е нужно инсталирането на старата операционна система, за да ги пробваме. Това е реализирано, чрез емулатора EM-DOSbox на програмиста Борис Дженеро (Boris Gjenero). Въпросният емулатор преобразува кода за Windows в JavaScript код, който може да бъде изпълнен от всеки съвременен браузър.

Не на последно място потребителите вече могат и да изпробват Windows 95 през браузъра, отново благодарение на организацията. Това означава, че след времето няма да е чудно, ако в архива влязат и програми, които ние самите сме използвали преди години под Windows - стари версии на Internet Explorer, Skype и др.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.02 2016 в 12:07

Велико, не бях играл на уински от 20 години :)
БЯГАЙ ОТ ВЪЛКА!

12.02 2016 в 12:06

най доброто под Windows 3.1 беше MS WORKS - 3.0, най добрия, елегантен архибърз ненатоварващ офис пакет, - текстови редактор, база данни, електронни таблици,... ба че и мрежов софтуер - е, верно за BBS. И рабореше безотказно и под Win 7!!!
От там нататък - всички офис пакети - от тъпи по тъпи и все по ресурсоемки!