Нов рекорд за скорост от 1018.7 км/ч на магнитна възглавница (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 22 април 2016 в 14:25 6589 0

846th Test Squadron на американските Военновъздушни сили постави нов световен рекорд за скорост на превозното средство на магнитна възглавница (Maglev).

По време на последните тестове, които се проведоха миналия месец на полигона на базата на ВВС Холоман (Holloman Air Force Base) в Ню Мексико, капсулата с монтирани реактивни двигатели разви скорост от 825.6 километра в час (513 мили в час) по време на първия тест, а на следващия, няколко дни по-късно, счупи рекорда за скорост от 1018.7 километра в час, съобщи Daily Mail.

Теглото на превозното средство е 907 кг. Пистата е дълга само 640 метра. За да постигне този рекорд за скорост на тази къса дистанция, бе необходимо да се развие ускорение 282.85 м/сек2. Предишният рекорд от 820.7 км/ч бе на същото подразделение на Военновъздушните сили на САЩ.

Подготовката за рекорда е била в продължение на шест месеца. Особено внимание е отделено на ориентацията и подреждането на електромагнитните релси, чиито намотки, които са охладени до температура от 4 градуса по Келвин, с помощта на течен хелий.

Екипът планира да усъвършенства конструкцията на капсулата-рекордьор с по-леки материали, за да се провери дали са възможни и по-високи скорости.

С тази скорост капсулата може да се измине разстоянието от Ню Йорк до Лос Анджелис за по-малко от четири часа - само малко по-дълго от това, което Илон Мъск планира за Hyperloop.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !