Новите жилища в Англия ще са на "кокили" заради наводненията

Наука ОFFNews Последна промяна на 11 ноември 2016 в 13:31 8161 1

Някои части на Обединеното кралство не са негодни за строеж на жилища поради сериозната заплаха от наводнения, обаче предвид високата цена на жилищата в страната, строителите търсят начини, които биха помогнали за изграждането на къщи в тези територии.

Компания Larkfleet Group вече е готова да предложи на вид типично за Англия двуетажно семейно жилище с три спални, наречено Elevating House. Неговата тайна е, че е оборудвано с подемен механизъм и пилоти, стълбовете, чрез които то ще бъде повдигнато по време на наводнения, съобщи New Atlas.

След сигнал за предстоящо наводнение, механична система, състояща се от двигател, скоростна кутия и карданен вал, се задвижва и 65-тонната къщата се издига на височина от 1.5 метра за около 5 минути. На собствениците се препоръчва да напуснат за това време своята къща от съображения за сигурност и да се върнат само когато водата се оттече. Слънчевите панели на покрива и системата акумулатори гарантирано ще снабдяват системата с електричество, докато къщата е в повдигнато положение. Канализацията и водопроводът също ще запазят своята функции чрез гъвкави маркучи. 

След като водата се оттегли, преди къщата да се смъкне обратно, собстениците ще трябва да изчистят зоната под къщата от отломки и ако е необходимо, също така да почистят подемния механизъм, за да се избегне повреда в бъдеще. Ако проектът на Larkfleet Group получи одобрение, първата къща да бъде построена в началото на 2017 г. Но преди масовото строителство първият прототип ще трябва да мине през 5-годишно изпитание в реалния свят. Специалистите на компанията коментират, че Elevating House ще бъде оборудвана с модулен дизайн със стоманен скелет, който ще позволи демонтиране и преинсталиране на друго място с обикновен фундамент.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

11.11 2016 в 16:53

А сега внимание, въпрос:

За какво са ни такива сложни механизми, които се използват веднъж на 2 години и това поставя особени изисквания към надеждността им, след като къщата може просто да се направи на метър и половина-два неподвижни железобетонни колци, а за достъп да се ползва елегантно стълбище?

През сухите периоди децата ще си играят отдолу (или ще се съхраняват малоценни или лесно преносими вещи), като дойде водата - прозвъняваш кой от съседите има лодка за да мине да те вземе като ходи до бакалията.