Пътници за първи път в тестов курс с Hyperloop на Virgin (видео)

Ваня Милева Последна промяна на 12 ноември 2020 в 07:44 3191 0

Кредит: Vrigin Hyperloop

Virgin Hyperloop извърши своя първи тестов курс за превоз на пътници в неделя. Компанията заяви, че това е важна стъпка напред в "новаторската" технология, способна да транспортира хора със скорост 1000 км на час.

Hyperloop е предназначен да превозва пътници в малки капсули през вакуумна тръба, а привържениците на технологията твърдят, че тя може да направи революция във високоскоростния транспорт.

Virgin отбелязва, че капсулите Hyperloop ще може да се движат с максимална скорост от 1080 километра в час - проектирайки 45-минутно пътуване от Лос Анджелис до Сан Франциско - и то без въглеродни емисии.

Но до тази неделя технологията, предложена за първи път от ексцентричния американски технологичен визионер Илън Мъск през 2012 г., не бе тествана с хора на борда.

Двама служители на Virgin извършиха 500-метровото пътуване в капсула за двама души само за 15 секунди на полигон в пустинята Невада.

Пътничката Сара Лучиян заяви пред BBC, че смята, че пътуването е "вълнуващо както от психологическа, така и от физическа гледна точка" и не съобщава за дискомфорт.

Веднъж пуснати в редовна употреба, капсулите ще могат да транспортират до 28 души наведнъж, обяснява Virgin, с по-големи модели за транспортиране на стоки, които също са в процес на разработка.

Кредит: Vrigin Hyperloop

Virgin's Hyperloop е събрала над 400 милиона щатски долара, главно от изпълнителния директор на компанията Ричард Брансън и логистичната компания DP World, която е собственост на правителството на Дубай. Virgin е една от редицата компании, работещи за разработването на технологията.

Източник: Passengers Just Took First-Ever Test Ride in Virgin's Hyperloop And Didn't Throw Up, ScienceAlert

https://www.sciencealert.com/passengers-just-took-their-first-ever-ride-in-virgin-s-hyperloop

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !