Periscope достигна 10 милиона регистрирани потребители

Ежедневно в платформата за видеострийминг се гледат над 40 години видео съдържание

Александър Александров Последна промяна на 14 август 2015 в 11:58 1871 0

Кредит Periscope

Платформата за видеострийминг в реално време Periscope, която е собственост на микроблога Twitter, публикува данни, според които броят на регистрираните потребители в нея вече е 10 милиона. Впечатляващото е, че психологическата граница е достигната само за четири месеца от стартирането на услугата.

От Periscope обаче обръщат внимание по-скоро на друг показател – ежедневно потребителите гледат над 40 години видео съдържание в приложението. И това дори не включва клиповете от periscope.tv, които се достъпват през уеб браузъри.

За незапознатите, Periscope представлява мобилно приложение за операционните системи Android и iOS, което позволява на всеки потребител да предава на живо видео направо от своя телефон или таблет. По този начин на практика всеки обикновен човек може да се превърне в журналист, споделяйки в реално време със света събитията около него.

Приложението беше очаквано много преди своя официален старт и както споделя съоснователят му Кейвън Бейкпур в чат с потребители на системата, само през първите десет дни от съществуването му, броят на потребителите е достигнал 10 милиона.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !