По време на пост намаляват случаите на заразяване с компютърни вируси в САЩ

НаукаOFFNews Последна промяна на 25 март 2018 в 16:13 31545 0

Понякога компютърните вируси са засегнати от неща, за които и през ум не ни минава. Някои от тях са по-очевидни от други. Например, разпространението им се влияе непряко от времето, което се дължи на факта, че хората прекарват повече време на закрито и използват компютрите си повече през студеното време.

По време на виелиците в САЩ през 2016 г. инфектирането с компютърни вируси се увеличи и като цяло е свързано увеличаването на броя на хората онлайн, разказва IFLScience.

Не бихте очаквали обаче, че компютърните инфекции ще бъдат засегнати твърде много от религиозните празници. Но ето че по време на месеца на Великите пости има голям спад спрямо обичайните нива на инфекция.

Досега тази година средно в САЩ по време на Великите пости инфекциите със зловреден софтуер са спаднали със 17%, според Enigma Software Group (ESG).

Ако се разбие по градове, се забелязват още по-големи спадове като Питсбърг застава начело в списъка с огромен спад от 38% по време на постите.

Спад в инфекциите 
Бостън 36%
Ню Йорк 31%
Питсбърг 38%
Чикаго 23%
Филаделфия 22%
Лос Анджелис 23%
Маями 11%
Лас Вегас 21%
Минеаполис 15%
Милуоки 18%


Какво се случва? Дали хората са твърде изтощени, защото не ядат шоколад, за да си  изтеглят незаконно копие на "Шрек"? Това може да е част от отговора, но най-вероятната причина е, че хората се отказват от интернет порното за четиридесет дни.

Защото така би желал Исус.

"Много често срещано хората, които спазват строг пост, ограничават използването на неща като социалните медии и технологиите като цяло през седмиците преди Великден", обяснява говорителят на ESG Райън Гердинг (Ryan Gerding).

"В градовете с по-високо от средното католическо население в действителност сме свидетели на лек спад на компютърните инфекции и смятаме, че това е така, защото хората се отказват, поне временно, от някои от дейностите, заради които биха могли да получат инфекции".

Какви биха могли да бъдат тези „дейности”? Сещате ли се?.

"Това, което открихме, е, че голяма част от злонамереният софтуер, който засяга компютрите на нашите клиенти, идва, защото посещават сайтове за възрастни".

Намаляването на броя на хората, които търсят помощ за проблеми със зловреден софтуер, обикновено трае през цялото време на поста. През 2017 г. се наблюдава спад от 14% на хората, търсещи помощ за злонамерени инфекции, тъй като хората се придържат към обещанието си за "въздържание", което е свързано с посещенията на определени сайтове.

Но щом свърши Великден, всичко пак се връща отново.

"Всеки път, когато има промяна в навиците в ползването на компютрите, обикновено наблюдаваме промяна в инфекциите. Например, по време на  пазаруването преди Коледа, когато повече хора посещават сайтове за онлайн търговия, инфекциите скачат".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !