Приложението за блокиране на реклами AdBlock ще пусне реклама на всичките си 50 млн потребители

Наука ОFFNews Последна промяна на 12 март 2016 в 12:36 10935 8

Екипът на AdBlock обяви намерението си да покаже на всичките 50 милиона свои потребители реклама днес, 12 март за двадесет и четири часа.Рекламата ще бъде социална, посветена на борбата срещу цензурата. Например, това ще бъде показано съобщение от Едуард Сноудън във вид на стандартни банери, съобщи сайтът на приложението.

Кампанията, според нейните инициатори, има за цел да привлече общественото внимание към цензурата, защото днес, 12 март е Световният ден срещу кибер цензурата . Според представители на AdBlock, правителствата на различни страни все повече търсят начини да установят контрол върху комуникацията между обикновените хора.

Банерите, които ще се показват на потребителите, са разработени от Amnesty International.

Софтуерът за блокиране на реклами предизвиква все по-растящо недоволство от информационните агенции, медии и други онлайн компании. Например, някои от големите интернет медии отказват достъп до информацията на потребителите, които са инсталирани AdBlock. 

"Удивително е, че има хора в света на рекламата, които искат да ви убедят, че блокирането на реклами не само, че е цензура, но и атака срещу многообразието. Но също така е цензура за един обикновен човек да инсталира рекламен блокер, защото не иска да види още един рекламен банер, обещаващ "Един странен трик за изкарване 60 лири за 3 дни"?" - възмущава се екипът на AdBlock.

През ноември миналата година, Едуард Сноудън заяви: "Всеки трябва да се работи с AdBlock, дори и само от гледна точка на безопасността", защото рекламните блокери може да ви предпазят от злонамерени или несигурни скриптове, които интернет доставчиците или други могат да вмъкват в страниците, които посещавате. Блокирането на реклами се превърна в задължително профилактично средство срещу множеството невидими заплахи за вашия личен онлайн живот.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2016 в 13:21

"Уятми Гояж"
бе вие дето сте за опазване на личните данни сте
били много вулгарни?!?! Нали целта ви е да спасите света от големите лоши, а самите вие се държите като пълни чалгари.

Не можете две думи на кръст да кажете аргументирано само налитате на псувни.

Трябва да съм пълен комплексар за да почна да ти се обяснявам и да ти показвам сайтове. Знаеш ли колко ми пука какво си мислиш за мен.

Всички утопии свършват по-зле от действителността заради която са създадени. Колко тъжно е да гледам млади и интелигентни хора да се връзват на патетичните призиви на душевно болни хора. Ама не е за първи път в историята.

13.03 2016 в 09:47

Изкарвам достатъчно пари от сайтовете с банери за да мога да се развихря да правя сайтове за собствен кеф и за радост на хората.

помиярчо, посочи САМО 2 ТВОИ сайта, създадени от осакатената ти психика с единствената цел "да радват хората". Зарадвай ни.ПП. Аз също съм потребител на ABP, не харесвам Танг, не споделям вижданията му, но съм съгласен с изразеното тук мнение.

13.03 2016 в 08:27

Хубавото на капитализмът е, че ще ви надживее и вас, и всичките ви ялови напъни да ограничавате развитието на интернет чрез лицемерни лозунги издигнати от слуги на демонични режими.

Така че псувайте, ругайте и си искайте социалните помощи от бащицата.

Прощавайте за дръзкия тон! И аз прощавам на хората дето ме псуваха.

13.03 2016 в 07:39

Каква хубава дискусия се оформи.
Нека и аз да кажа нещо по същество:
wtf и reid - вие сте долни помияри :)

А иначе сте обикновени консуматори на услуги и затова сте агресивни и ограничени като средния фейсбук разбирач от всичко.

Аз имам сайтове с реклама и сайтове без реклама. Изкарвам достатъчно пари от сайтовете с банери за да мога да се развихря да правя сайтове за собствен кеф и за радост на хората. И този комунистически запъртък се опитва да спре инициативни хора като мен. Иска да ходя да търся грантове от фондации вместо сам да съм си спонсор.

12.03 2016 в 19:37

Мите, тъп си на галош, моето момче!

12.03 2016 в 18:51

Въпрос на избор е, какъв софтуеър ще си инсталирам и ползвам. След като не пиратствам, не мисля че някой може да ми забрани да правя каквото искам на персоналните си, електронни устройства. Включително да инсталирам не само АдБлок+, но и ръчно да филтрирам достъпа до места, които не харесвам.
Проблемът е във финансовия модел на много от онлайн услугите (вкл. медиите), които разчитат на приходи (колкото и мизерни да са) от банери и друг, подобен спам. Всяка една такава онлайн услуга може, ако желае, да засече дали съответния потребител ползва някакъв вид адблокер и, ако закона го позволява, да го филтрира напълно, частично или да си позволи да го обслужва с влошено качество (последното е доста честа практика).
Така че, Митко, не разправяй врели-некипели, моля те. Аз също не харесвам политиката, водена в и от Русия и много би ми харесало режима там да се срине. Но това няма нищо общо с неприконовеността на личния живот на всеки един от нас.

12.03 2016 в 14:50

@Митко

Ти какъв долен помияр си!
Много си прост, до вредност. Когато един човек е толкова неориентиран и глупав, би следвало да не се изказва... Деба тъпото копеле!!!

АЗ НЕ ИСКАМ ДА ГЛЕДАМ РЕКЛАМИ И СЪМ ADDBLCOK user!

12.03 2016 в 13:13

Едно време комунистите искаха да освободят работниците от експлоатация, ама ги натириха в робство без право дори сменят града, я който живеят.

Сноудън сега прави същото. Милиони интернет предприемачи от цял свят са финансово независими от мафиотската конюнктура в техните страни благодарение на AdSense например. И Сноудън вижда в това голяма заплаха за благополучието на неговите господари, които искат да имат тотална власт над хората, чрез икономически монопол.

Дано умре в Русия, и ако има деца и те там де живеят през целия си живот.