Sharp създаде робот – смартфон (видео)

Устройството ще може да се управлява с глас и ще научава навиците на своя притежател

Александър Александров Последна промяна на 17 април 2016 в 12:37 5087 0

Този симпатичен малък робот не е просто поредната подобна машинка за домашна употреба. Той е също и пълноценен смартфон, чрез който могат да се провеждат разговори или да се използват различни приложения.

Устройството се нарича RoboHoN и е създадено в ... познахте – Япония. От компанията – производител Sharp обявиха, че ще бъде на пазара в азиатската страна през май и ще струва 198 000 японски йени (около 1600 евро). Очаква се в бъдеще то да бъде пуснато в продажба и в други страни по света.

Машинката е висока 19.5 см. и в разработването й са участвали също учени от Университета на Токио. Тя може да ходи на два крака и да извършва различни други движения. Освен това разполага с вграден проектор с резолюция 1280 x 720, който може да показва изображения, видеоклипове, карти и друго съдържание.

Сред най-интересните функции на RoBoHoN обаче е възможността роботът да научава навиците на своя собственик. В добавка машината може да се управлява с гласови команди.

Що се отнася до характеристиките му като телефон – роботът ще разполага с 16GB вградена памет, двуинчов LCD монитор и 1700 mAh батерия. Той ще работи с операционната система Android 5.0 и ще поддържа безжичния стандарт Bluetooth 4.0.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !