Сигурност на ERP в облак: Митове и реалност

НаукаOFFNews Последна промяна на 17 ноември 2019 в 08:35 2718 0

Кредит SoftOne

Проектиран, за да добави гъвкавост и богати възможности, като виртуализация и обновяване в реално време, облакът предлага достъп от всяко устройство. Ами сигурността?

Въпреки че предимствата на облачното ERP са започнали да взимат превес в съображенията на ИТ директорите, е вярно, че някои от тях остават нерешителни по въпроса за мигрирането към облака поради съображения за сигурност. Това се превърна в основен проблем, тъй като висшите ръководители не са склонни да пренасят важните бизнес данни, информацията за служителите и клиентите в облака. Нека разгледаме някои от причините, поради които сигурността на облака е не само сравнима, но дори подобрена в сравнение със сигурността на локалните инсталации.

24/7 мониторинг

Помислете за този прост факт: доставчиците на облачни решения предлагат непрекъснат мониторинг на сигурността, който не може да се сравнява с никой ИТ отдел. В момента, в който е идентифицирана заплахата, специални инструменти предприемат действия, за да разрешат незабавно всички проблеми, като въведат необходимите пачове в системата.

Контрол и сигурност

Бизнес ръководителите трябва да имат предвид, че локалните решения предлагат предимно контрол, а не сигурност. Повече контрол не означава непременно повишена сигурност, което е основният аргумент в полза на облачното ERP и идеята, че локалните са по-сигурни е илюзия.

Освен това, от 2017 г. насам инсталираните на локален сървър решения имали документирани повече случаи на нарушения, отколкото системите, базирани на облак. Изследванията показват, че локалните инсталации са претърпели 51% повече инциденти, отколкото облачните. Това може да промени курса във всеки един момент, тъй като все повече предприятия пренасочват приоритетите си, но това е нещо, което може да се очаква. Soft1 Cloud ERP Series 5 е пример за високо ниво на сигурност, мрежови мониторинг, архивиране и решения за възстановяване при проблеми.

Актуализациите

Основен фактор, който отличава облачната ERP сигурност от тази на сървърните инсталации, е честотата на актуализациите. В случай на облачно ERP, вашият доставчик ще приложи актуализации веднага след като те бъдат пуснати, което означава, че уязвимостите ще бъдат обхванати също толкова бързо или дори по-бързо, отколкото на локалните системи.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !