Тестват се двигателите на най-голямото въздухоплавателно средство в света (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 01 март 2015 в 14:09 3225 0

Британската компания Hybrid Air Vehicles е започнала изпитанията на двигателите, с помощта на които в близко бъдеще ще се издигне във въздуха хибридният летателен апарат Airlander 10, който ще бъде най-голямото въздухоплавателно средство в света, съобщава сайтът на компанията.

Благодарение на своята хибридна конструкция, която съчетава елементи от конструкцията на дирижабъл, самолет и кораб на въздушна възглавница, апаратът Airlander 10 ще може да каца и излита от различни типове повърхности, включително и повърхността на вода.

Този апарат ще се задвижва от четири турбо V8 дизелови двигатели с 325-конски сили и с директно впръскване. Те ще позволят на апарата да се намира във въздуха непрекъснато в продължение на пет дни, да се изкачва на височина от 6000 метра, да лети със скорост от 150 километра в час, да превозва пътници и до 10 тона товари.

Два двигателя ще се инсталират в предната част на фюзелажа, а другите два - на кърмата. Всички двигатели имат лопатки с регулируем ъгъл и затворени в защитен кожух във формата на тръби и се завъртат около напречната ос. Тази конструкция позволява да се управлява посоката на теглителната сила, необходима за излитане, кацане, полет и извършване на различни маневри близо до повърхността.

В момента провежда тестове на стенд, с които се проверява дейността на абсолютно всички звена на Airlander 10.През 2016 г. апаратът ще направи първите си няколко полета, демонстрирайки възможностите си пред представители на клиенти от частния и военен сектор.

AirLander from Airlander by Hybrid Air Vehicles on Vimeo.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !