Трети международен семинар QED'16: Технологии за модерно качествено образование за всички

Събитието започва от днес в УНИБИТ

Катя Димитрова Последна промяна на 13 юни 2016 в 09:19 9755 0

Кредит computerworld.bg

Трети международен семинар на тема QED'16: Технологии за модерно качествено образование за всички (QED’16: Technology Advanced Quality Learning for ALL) ще се състои в периода 13-15 юни 2016 г. в Университета по библиотекознание и информационни технологии в София.

Форумът се организира от Катедра на ЮНЕСКО „ИКТ в библиотечните науки, образованието и културното наследство“ и се посвещава на отбелязването на 60 години Република България в ЮНЕСКО. Събитието се провежда под патронажа на Националната комисия на България за ЮНЕСКО, съорганизатор e Институтът по информационни технологии в образованието на ЮНЕСКО със седалище в Москва.

Международният семинар QED, посветен на качеството на образованието с ИКТ, се провежда за трети път от ЮНЕСКО катедрата при УниБИТ в София като регионално събитие, свързано с Глобалните срещи на високо равнище EDUsumIT, които се организират с подкрепата на ЮНЕСКО на всеки две години от 2009 г. до днес.

Основните цели на QED’16 са:

  • да бъдат представени резултати от срещата на експерти на световно равнище в образователната сфера EDUsumIT’15: AdvancedQualityLearningforALL, проведена на 14-15 септември 2015 г. в Банкок;
  • да се представят добри практики от България и региона;
  • да се подготови EDUsumIT’17, който ще се проведе в Боровец, България, на 18-19 септември 2017 г. с домакин ЮНЕСКО междуфакултетската катедра «ИКТ в библиотечните науки, образованието и културното наследство» при УниБИТ.

Участие в QED’16 с пленарни докладище вземат водещи чуждестранни експерти: Kwok-Wing Lai (Нова Зенландия), Margaret Cox (Великобритания), Petra Fisser и Joke Voogt (Холандия), Александър Хорошилов (Русия) и др. По темите на QED’16 доклади ще представят и български учени и педагози. Тематични панели с доклади и презентации, паралелни сесии с представяне на добри практики, дискусии и съпътстващи работилници: Училище в облачни структури (School on the Сloud) и Иновационна практика в образованието (Innovation Practice in Education) – са сред разнообразните формати за научно и професионално общуване, включени в семинарните дни. Стремежът е форумът да има положително въздействие върху образователната система в нашата страна, в региона, и в Европа.

Международният семинар QED'16: Технологии за модерно качествено образование за всички ще се проведе в периода 13-15 юни 2016 г. в сградата на УниБИТ-2 (бул. Шипченски проход 69А).

Регистрацията на участниците започва всеки ден от 8.30 ч. Официалното откриване на форума ще се състои на 13.06.2016 г. от 9.00 ч. в зала 309. Текуща информация и програмата на семинара следете на адрес: http://unesco.unibit.bg/workshops.

Телефон за допълнителна информация: 0898577956.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !