Twitter предупреди потребители за опасност от правителствени хакерски атаки

Предупреждението е било отправено към ограничен брой акаунти на социалната мрежа

Александър Александров Последна промяна на 15 декември 2015 в 08:54 8007 0

Популярната микроблог мрежа Twitter е изпратила на определени свои потребители писмо, с което ги уведомява, че техните акаунти могат да се окажат цел на „хакери, финансирани от държави“. Това съобщиха американски технологични сайтове, позовавайки се на канадската неправителствена организация Coldhak.

От социалната мрежа и в миналото са предупреждавали потребителите си за различни проблеми със сигурността. Настоящият случай обаче е интересен с това, че за първи път представители на компанията си позволяват да посочват държавни организации като потенциални извършители на подобни деяния.

От организацията са публикували (също в Twitter) копие от имейла, в който се казва: Като предпазна мярка ви предупреждаваме, че вашият Twitter акаунт е един от малката група акаунти, които може да бъдат атакувани от лица, спонсорирани от държави. Вярваме, че тези лица (които е възможно да са свързани с определено правителство), може да се опитват да получат информация като имейл адреси, IP адреси и/или телефонни номера.“

След това в писмото е добавено, че за момента няма доказателства, че някой е получил достъп до информацията от съответния акаунт, но онлайн компанията разследва активно случая. Тя не разкрива и подробности за държавата, която би могла да е замесена в хакерските атаки.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !