Уличните лампи на Лондон ще станат зарядни станции за електомобили

НаукаOFFNews Последна промяна на 20 ноември 2017 в 00:00 23953 1

Стълбовете за улично осветление в един от районите на Лондон скоро ще могат да зареждат паркираните в близост електромобили. По този начин властите възнамеряват да използват съществуващата инфраструктура за разширяване на мрежата от станции за зареждане, съобщава Electrek.

Много производители на автомобили се опитват да популяризират електромобили като градски коли, но тази амбиция е далеч от реалността. Работата е там, че за по-голямата част от серийно произвежданите днес електромобили са необходими няколко часа, за да заредят батериите си, което означава, че е удобно да се използват такива превозни средства само ако има възможност да се  зарежда през нощта в гаража или на паркомясто, оборудвано със зарядна станция.

В големите градове много собственици на автомобили не разполагат със специални места за паркиране през нощта, заради което използването на електромобили създава някои трудности. А инсталирането на отделни зарядни станции може да бъде скъпо за бюджета поради необходимостта от поставяне на нови кабели.

За да разреши този проблем, Кралският общински съвет в районите Кенсингтън и Челси се договори с OVO за инсталирането на гнезда за зареждане на електрически автомобили в съществуващите стълбове за улично осветление. Това предотвратява разходите за инсталиране на самостоятелни зарядни станции, тъй като се използва съществуващата инфраструктура и не се изисква допълнително окабеляване.

В стълбовете за улично осветление ще бъдат инсталирани системи за зареждане SimpleSocket с мощност до 4,6 kW. Един киловат час ще струва на клиентите 15 пенита обаче, за да използват системата, ще трябва да си закупят специален кабел за зареждане на стойност двеста паунда и да плащат месечен абонамент.

Монтирането на зарядните станции в уличните  лампи вече е започнало и до края на януари 2018 г. OVO планира да инсталира 50 "зареждащи стълба".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

20.11 2017 в 11:49

Ще трябват радикални мерки против кражбите на ток.