В Пловдив ще е първата зарядна станция за автомобили Tesla в България (видео)

OFFNews Последна промяна на 28 април 2017 в 14:04 4798 0

Кредит Tesla

Технологичният гигант Tesla ще открие първата си зарядна станция за автомобили у нас. Това обявиха от Министерството на икономиката, като от ведомството подчертаха личните заслуги за успеха на Иво Константинов - ръководител на Българската служба по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ във Вашингтон.

Основен проблем на електроавтомобилите е, че батерията им може да се изтощи преди следващата станция за зареждане. Затова мрежата от Supercharger вече се простира в САЩ и Канада, Азия и Океания, а също вече и в европейските страни.

На картата на зарядни станции на технологичния гигант се появи първата, която ще бъде изградена в страната ни и която ще бъде част от коридора на американската технологична компания, свързващ Европа и Турция.

Първата зарядна станция на Tesla у нас ще бъде изградена в гр. Пловдив на бул. „България” и ще бъде част от веригата, започваща от Загреб и завършваща в Одрин.

След осъществения контакт с представител на технологичната компания, в резултат на който Tesla взема решение да построи първата си зарядна станция у нас, страната ни се нарежда сред потенциалните партньори във всички области на бъдещо развитие на компанията в Европа и Близкия изток, съобщават от икономическото министерство.

Статистиката на МВР сочи, че у нас за последната година са купени едва 18 автомобила Tesla.

Източник: Tesla

Tesla предвижда повече от 10000 високоскоростни Supercharger зарядни станции за електрически автомобили до края на годината, разкри компанията преди дни, съобщи The Verge

Намеренията на Tesla е да се удвоят местата за зареждане в началото на 2017 г. Тя също така ще разшири своята мрежа от зарядни станции като партньори на компанията станат хотели, ресторанти, паркинги и гаражи, които да инсталират от 9000 до 15 000 конектори на зарядни устройства.

В момента Tesla има общо 5400 зарядни станции в 31 държави. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !