Universal Robots представя новия свръхмощен кобот

НаукаOFFNews Последна промяна на 17 септември 2019 в 13:11 3579 0

Кредит Universal Robots

Създаден, за да може повече: UR16e разширява възможностите за съвместна работа с коботи и предлага нови способности за полезен товар за производители, които искат да ускорят автоматизацията.

Universal Robots (UR), водещият производител на колаборативни роботи (коботи) в света, обявява, че вече е налице новият UR16e, който може да се похвали с впечатляващите способности от 16 кг полезен товар.

UR16e комбинира в себе си капацитет за висок полезен товар с 900 мм радиус на действие и повторяемост на поза +/- 0,05 мм, което го прави идеален за изпълняване на автоматизирани задачи като работа с тежкотоварни материали, боравене с тежки части и машинна поддръжка.

„В днешния несигурен икономически климат, производителите трябва да се обърнат към по-гъвкави решения за да останат конкурентноспособни“, сподели президентът на Universal Robots, Юрген Вон Холен. „С UR16e отговаряме на нуждата от колаборативен робот, който може да се справи с тежки задачи ефективно и надеждно. Представянето на UR16e разширява портфолиото ни и дава повече възможности на производителите да подобрят тяхната производителност, да разширят бизнеса си и да преодолеят предизвикателствата в работния процес.“

Разработен в рамките на иновативната платформа на Universal Robots за е-Series, UR16e предлага отлични предимства, възможности и ползи, сред които:

Бързо и плавно внедряване с лесно програмиране и малък отпечатък

UR16e прави автоматизацията бърз и лесен процес. Програмирането и интеграцията са елементарни, в зависиност от възможностите и знанията на потребителя. Както всички колабиративни роботи на Universal Robots, UR16e може да бъде разопакован, монтиран и програмиран да изпълнява задачи за по-малко от час. С малък отпечатък и 900 мм радиус на действие, UR16e се интегрира лесно във всяка производствена среда без прекъсване.

Намалява разходите и отговаря на ергономичните предизвикателства

С полезен товар от 16 кг, UR16e елиминира ергономичните и производствени предизвикателства свързани с повдигане и преместване на тежки части и продукти, намаляване на разходите и времето.

Подходящ за работа с тежкотоварни материали и машинна поддръжка

Здрав и надежден, UR16e е идеален за прилагане на автоматизация с висок натоварване и CNC машинна поддръжка (машини с цифрово програмно управление), включително многочастично боравене, без компромиси с прецизността.

„В Universal Robots продължаваме да развиваме границата на възможностите с колаборативна автоматизация“, продължи Холен. „Днес, с пускането на кобот, създаден да борави с по-голям полезен товар, всеки производител може да се възползва по-лесно от мощта на автоматизацията.“

Както всички други коботи от семейството на e-Series на Universal Robots - UR3e, UR5e и UR10e, UR16e притежава вграден датчик за сила, 17 функции за безопастност, включително персонализирано време за спиране и спирачен път, както и интуитивен поток на програмиране.

UR16e отговаря на всички разпоредби за съответствие и стандарти за безопастност за безпрепятсвано сътрудничестно между човек и робот, включително EN ISO 13849-1, PLd, Category 3, и EN ISO 10218-1.

Създаден, за да може повече

UR промени разбирането за автоматизация в производството. Въпреки че портфолиото от коботи дава възможност на производителите да се конкурират, печелят и разрастват в продължение на десетилетие, днешните решения са създадени за нещо повече. За разлика от традиционната автоматизация, която е скъпа, комплексна и опасна, Universal Robots предоставя на производителите различни размери коботи, които се инсталират и програмират лесно и имат нулево прекъсване по време на работните процеси.

Днес, UR има повече от 37 000 работещи коботи по света. Те извършват монотонни, но и критични задачи в различни aспекти в производствената среда, включително монтиране, вдигане и поставяне, полиране, палетизиране, машинна поддръжка и завинтване на винтове и гайки. С UR+, отворена екосистема за сертифицирани продукти и безплатнатa онлайн академия на Universal Robots, прилагането на най-добрите решения, съобразно изискванията на производствената дейност е безпроблемно и икономично ефективно, с бърза възвръщаемост на инвестицията и ниска обща цена на собственост.

Силата и усъвършенстваните функции на UR16e ще бъдат показани на живо за първи тази седмица на China International Industy Fair, който се провежда в Шанхай (17-21 септември 2019 г.), а след него на Pack Expo в Лас Вегас следващата седмица (23-25 ​​септември 2019 г.).

За Universal Robots:

Universal Robots е основана през 2005 г. от главния технологичен директор на компанията, Есбен Остергаард – победителят от Engelberger Award 2018. Мечтата му е да направи технологията на робота достъпна за всички, чрез разработване на малки, лесни за употреба и на разумни цени, гъвкави индустриални роботи, които са безопасни за работа. От първия колаборативен робот (кобот), създаден през 2008 г., компанията е претърпяла значителен растеж благодарение на лесния за употреба кобот, който днес се продава в цял свят. Компанията, която е част от Teradyne Inc., е със седалище в Оденсе, Дания, и има дъщерни дружества и регионални офиси в САЩ, Германия, Франция, Испания, Италия, Чехия, Турция, Китай, Индия, Сингапур, Япония, Южна Корея, Тайван и Мексико. През 2018 г. Universal Robots отчита приходи от 237 млн. долара. За повече информация, моля посетете https://www.universal-robots.com/ или прочетете блога на blog.universal-robots.com.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !