Застани като манекен – ново предизвикателство набира популярност в интернет

Роса Виктория Муньос Димитрова Последна промяна на 08 ноември 2016 в 13:35 6255 0

Бионсе и Кели Роуланд и Мишел Уилямс в Mannequin Challenge.

Нова мания се забелязва сред онлайн потребителите – Mannequin Challenge.

Предизвикателството прилича на Ice Bucket Challenge, но докато то искаше да покаже какво изпитват хората с амиотрофична латерална склероза, болест от която страда самият проф. Стивън Хоукинг, новата мания засега не е заявила своята социална позиция. 

Просто хората трябва да стоят както манекени (англ. „mannequin”, от там и “mannequin challenge”) в различни пози и да не мърдат възможно най-дълго време.

Всичко изглежда, че започва на 26 октомври в гимназията Edward H. White в Джаксънвил, Флорида. Потребител на Туитър с псевдоним @pvrity___ (https://twitter.com/pvrity___ ) качва видео на което 6 деца застават в различни пози на маса с хаштаг #manequinchallenge.

Разбира се на английски думата “mannequin” не се пише така, но дни по-късно видеото е видяно и повторено десетки хиляди пъти, често съпроводено от песента “Black Beatles” на хип- хоп дуета Rae Sremmurd.

Манията вече е набрала такава скорост, че към нея са се включили баскетболния отбор на Milwaukee Bucks, Борусия Дортмунд от Германия и дори самите Rae Sremmurd.

Ето още няколко.

Видеоклип, публикуван от kellyrowland (@kellyrowland) на

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !