Димът от пожарите от Западния бряг удари Ню Йорк, замъглявайки слънцето

Ваня Милева Последна промяна на 18 септември 2020 в 00:19 6470 0

Кредит @dave_krugman/twitter

Слънцето изглежда много приглушено над Ню Йорк. Възможно ли е това да е заради дима от горските пожари на запад?

Димът от опустошителните горски пожари, обхванали Западния бряг на САЩ през изминалата седмица, сега се носи по целите Съединените щати - проявявайки се като мъгла и интензивни, червеникави залези.

Снимка, направена от сътрудник на Futurism снощи в Куинс, показва залязващото слънце, висящо в небето като зловеща, червеникаво-оранжева точка.

В туит от Gothamist Националната метеорологична служба потвърди, че необичайните условия наистина са причинени от дима, който се разпространява на хиляди километра над цялата страна.

Едно странно изглеждащо слънце не може да се сравнява с апокалиптичното небе, предизвикано от пожарите в района на Сан Франциско миналата седмица, но това е категорично напомняне, че въздействието на екологична криза може бързо да се премести от една част на света на друг.

Според New York Metro Weather, димът ще се движи между 4.5 и 6 км над повърхността на земята, което означава, че качеството на дишания от хората въздух няма да бъде засегнат.

Нюйоркският офис на Националната метеорологична служба описва "жълтия или кафяв оттенък" на небето като потвърждава, че димът няма да представлява заплаха за качеството на въздуха.

Огромни облаци дим задушават части от Калифорния и Тихоокеанския северозапад от седмици, принуждавайки жителите да останат по домовете си, като същевременно предотвратяват проникването на опасен въздух в тях.

Експертите описват екстремните пожари и дим като безпрецедентно събитие, подхранвано от климатичната криза, и "мрачен предвестник на бъдещето без резки съкращения на емисиите парникови газове", съобщава Washington Post.

"Силните пожари направиха ландшафта сюрреалистичен", заяви Ник Науслар (Nick Nauslar), метеоролог от Националния междуведомствен пожарен център в Айдахо. „Никой, с когото съм говорил, не може да си спомни нещо подобно.“

Що се касае до другите остатъчни локални въздействия от нарастващата климатична криза, властите предупреждават за силен прилив и опасни течения по плажовете в Ню Йорк и Лонг Айлънд този уикенд в резултат на урагана Полет - един от петте тропически циклона, активни в момента в Атлантическия океан.

Едва за втори път в историята има толкова много тропически циклони активни едновременно в океана.

Източник:

Smokey Haze From Unprecedented West Coast Fires Sweeps Over NYC Skies Gothamist

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !