Долината на смъртта чупи температурния рекорд за месеца за втора година поред

НаукаOFFNews Последна промяна на 02 август 2018 в 13:10 6246 0

Кредит Pinterest

За втора поредна година юли е "най-горещият месец" в света в Националния парк "Долината на смъртта" в Калифорния. 

Констатацията бе публикувана за първи път в списание Forbes във вторник, 31 юли, в статия на Брайън Бретхшнайдер (Brian Brettschneider), климатолог от Университета на Аляска Феърбанкс. Световната метеорологична организация все още не е потвърдила оценката на Бретхшнайдер, но предвид данните организацията вероятно ще се съгласи, пише Live Science.

Метеорологичната станция Furnace Creek в Долината на смъртта регистрира средна температура от 42,1 градуса по Целзий,  според базата данни за температурата на Националната океанска и атмосферна администрация (NOAA), xmACIS2.

В Долината на смъртта 21 дни през юли се наблюдаваха максимални температури от 48.9 градуса по Целзий и по-високи. Може да е изненадващо, но това не е рекорд за тази област - 29 дни през юли 1917 г. се достигат температури от 48.9 ° C и по-високи.

Долината на смъртта е прочута с екстремните си климатични условия, благодарение на надморската височина на района и планинската верига Сиера Невада, която не позволява на дъждовете да достигнат региона. Всъщност, най-горещата температура, която някога е била измервана на Земята, бе на 10 юли 1913 г., когато достига до +56.7 градуса по Целзий.

Но сега, за първи път Долината на смъртта чупи рекорда за най-гореща месечна температура в света за две години поред. Миналия юли средната температура е била 41,9 градуса. Бретхшнайдер прогнозира, че това е закономерност и заяви, че рекордните температури лесно ще надминат тези през следващите години.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !