Лудият Майк полетя в небето на самоделната си ракета и оцеля (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 26 март 2018 в 09:59 5403 0

Един наскоро прочул се фен на конспиративната теория, че земята е плоска, на име Майк Хюз, най-накрая успя в събота (24 март) да се издигне в небето над земното кълбо на самоделна ракета, задвижвана с пара, съобщи Live Science.

Планът на "Лудия" Майк от ноември 2017 г. е, да се изстреля нагоре на височина от 550 метра над пустинята в Калифорния и да направи снимки, а след това да се приземи с парашут. Снимки от такава височина би могъл да направи всеки, ако се покатери на много висока сграда или дори малък хълм и ще може да "докаже" като Хюз, че Земята е плоска.

Всъщност, дори и дете може да докаже, че Земята е кръгла, макар че кривината на планетата не става видима с невъоръжено око, докато не се издигнем на височина от около 10 700 м.

Във видеото от "Noize TV" се вижда как Хюс влиза в най-горния конус на ракетата на фона на пустинните планини. Ракетата е закрепена със скеле върху камиона на Хюз.

Изстрелването се случва след два неуспешни опита - единият бе отменен, след като Бюрото за управление на земите предвиди, че ракетата му ще се разбие в обществена земя. А в другия опит от 3 февруари ракетата не напусна подложката, която бе на частна земя този път. ("Noize TV" показа мъчителните 11 минути на живо от събитието).

Този път 61-годишният шофьор на лимузина Хюз изработи рампа, за да може да стартира под вертикален ъгъл, който да му позволи да се върне обратно на частна земя. В събота ракетата излетя успешно право нагоре в атмосферата, достигайки 572 метра над пустинята Мохаве, близо до Амбой, Калифорния, преди да направи "твърдо кацане, при което се откъсва конуса на носа", отбеляза той на страницата си във Facebook.

Конусът, вътре с Хюс, падна на Земята, прикрепен към парашут. Той падаше с 560 км/ч, преди да отвори парашута си - това не бе достатъчно, за да го забави до безопасна скорост, така че Хюз трябваше да отвори втория парашут, преди да падне в пустинята, както се вижда в предаването на живо на "Noize TV".

След кацането Хюз заяви пред Associated Press, че освен болките в гърба, е добре и "спокоен".

Крайната му цел?

По негови думи, Хюз иска да построи нещо, наречено "Рокоун" (Rockoon), или ракета, която ще полети във въздуха от борда на напълнен с газ балон. След това ракетата ще се раздели и ще отведе Хюз на надморска височина от 110 километра, където може да направи снимки, за да докаже, че Земята е плоска, съобщава АР. Човек може да види кривината на Земята, само ако се издигне на надморска височина на около 10 700 м.

"Вярвам ли, че Земята има форма на фризби? Вярвам, че е така", заяви той в предишен видеоклип, публикуван на страницата си във Facebook. "Знам ли със сигурност? Не. Ето защо искам да отида в космоса".

Разбира се, съществуват много начини да се докаже, че Земята е сфера, без да се отива в космоса.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !