В САЩ е толкова студено именно заради промените в климата

НаукаOFFNews Последна промяна на 30 декември 2017 в 16:12 8594 0

Температурната аномалия от студен въздух, заседнал над Северна Америка.на 28 декември, 2017.

Напоследък е доста студено в Америка. Това не е необичайно, тъй като все пак има нещо, наречено зима, което идва около това време на годината и прави времето значително и предвидимо хладно.

На 29 декември, по време на особено мразовит ден в някои части на страната на свободата, Тръмп пусна пост в Twitter: "По източното крайбрежие новогодишната нощ може да стане НАЙ-СТУДЕНАТА в историята. Навярно бихме могли да използваме малко от това добро старо глобално затопляне. За да се предпази от него, нашата страна, но не и никоя друга страна, се готвеше да плати ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ. Обличайте се топло!".

Както се изтъква от Axios, това е един от малкото коментари на Тръмп, направен по време на мандата си, в който пряко се подиграва на науката за изменението на климата. Обикновено президентът оставя това на последователи в федералното правителство.

И макар учените да са изморени и вече почти да са загубили надежда, че президентът Тръмп може да разбере и приеме техните обяснения, в някои издания бяха публикувани такива опити.

Например статия в Mashable подробно обяснява, че въздушните течения, наречени струйни (известни с английското си име, джетстрийм, jet stream) в Арктика са променили формата си през последните дни. Това е причината изключително студен въздух да нахлуе на юг, през голяма част от Канада и САЩ, което обяснява защо части на двете страни са подложени на рекордни студове в момента.

Конфигурацията на струйните течения като цяло, включително и развитието на изток от Северна Америка, прилича на гръцката буква омега, която метеоролозите  наричат "омега блок". Но при този модел, областта на ниско налягане остава относително неподвижна.

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !