43% от хетеросексуалните мъже трудно идентифицират женския оргазъм

НаукаOFFNews Последна промяна на 03 септември 2018 в 14:08 8893 1

Кредит YouTube

Оргазмите - сам или с партньор - са цел, към която хората са стремили и високо ценили от векове. Според науката оргазмите са с проверими лечебни качества. 

Но според едно скорошно проучване 43% от хетеросексуалните мъже не могат да разпознаят кога партньорките им имат оргазъм, пише Вig Тhink.

Изследователи от Университета "Бригъм Йънг" изследват данни, събрани от 1 683 двойки хетеросексуални младоженци. Като част от анкетата те са помолени да разкрият колко често имат оргазъм и колко често смятат, че техните партньори имат оргазми и доколко са доволни от сексуалния си живот и връзката си като цяло.

Учените публикуват констатациите си в проучване, наречено "Значението на женския оргазъм: Национално представително диадично (т.е. по двойки) изследване на изпитването на оргазъм при младоженците" (The Significance of the Female Orgasm: A Nationally Representative, Dyadic Study of Newlyweds' Orgasm Experience).

Резултатите разкриват, че по-малко от половината от омъжените жени (49%) заявяват, че обикновено имат оргазъм по време на секс. Това се разминава силно с заявените 87% от омъжените мъже по отношение на своите партньорки.

С други думи, това означава, че близо половината от мъжете в проучването надценяват колко често партньорките им изпитват оргазъм. 

И това не е всичко. Очевидно е, че доста мъже не са знаели, че техните съпруги нямат оргазъм. Почти половината от тях (43 %) "не знаят колко често жените им имат оргазъм". Освен това една четвърт от тях не са напълно наясно, но вярват, че техните съпруги имат оргазъм по-често, отколкото в действителност, съобщава The Guardian.

Това проучване ни предоставя нова информация, но проблемът не е от вчера за съжаление. За тези от вас, които не са запознати с концепцията, несъответствието се отнася до разликата между това, колко често мъжете и жените достигат кулминацията. Жените в хетеросексуалните отношения имат оргазъм много по-рядко, отколкото техните партньори. По същия начин, не всички хора са съвместими и от това зависи колко често жените изпитват сексуално удоволствие.

Как да отстраним този проблем? Като начало може да общуваме повече.

В крайна сметка проучването е за сексуалното общуване и как това може да подобри връзката. Ако сте егоистичен любовник, може би е време да попитате партньора си какво иска. Жени, не се страхувайте да бъдете честни с партньора си.

Забавлявайте се и бъдете себе си.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

03.09 2018 в 22:59

Първо, жените имитират оргазъм - тема добре разработена в жанра на особено краткия разказ (вицовете) и тн. Нормалният мъж се потиска от този факт, но някак живее с това.

Второ, и не по-малко разпространено, но далеч по-малко изследвано - жените крият оргазъм. Един истински мъж би се вкиснал много повече отколкото от имитацията, стига да го осъзнае.

Трето, порното. Тактиката "Embrace, extend, and extinguish" (виж в уикипедията) изглежда да е пазарно успешна и обширно прилагана в изразните похвати на актрисите. Тъжно, предвид че на повечето хора сексуалният живот и понятията за него почват именно от порното.

Има и четвърто и пето ама като цяло, сигналът е умишлено компрометиран. За това си има и социални, и еволюционни причини - и с някои изключения, мъжете не полагат особени усилия да разгадават тия мистерии.