Ексклузивно Протеините и мазнините също повишават инсулина. Това означава, че диетата трябва да е персонализирана

Аржентина обяви война на бобрите (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 20 ноември 2016 в 11:00 12276 1

Аржентинското правителство официално обяви миналата седмица война на бобрите, които унищожават ценни гори в цялата страна. Освен това аржентинските власти сключиха със съседно Чили договор да унищожат в Патагония 100 000 бобъра, съобщи The Earth chronicles of life

Бобрите са докарани от моряци в аржентинска Патагония през 1946 година. Имали са намерение по този начин да разредят гори и да разнообразят дивеча за аржентинските ловци. Подобна необмислена операция със зайци причини екологична катастрофа в Австралия през 19 век. 

През 70-те години на потомците на десетината внесени в Аржентина бобъра напълниха реките на Патагония. В техните обичайни местообитания в Северна Америка, Европа и Азия числеността на бобрите се ограничава от многобройни хищници, но в чилийските и аржентинските гори те нямат врагове. Както признават аржентинските и чилийските еколози, ситуацията е излязла от контрол. 

Много южноамерикански видове дървета, за разлика от североамериканските и европейските, загиват след като бобрите изгризват кората им. Често това са 100 - 150-годишни дървета, които не дават нови издънки. Досега бобрите са унищожили гори с площ две територии на Буенос Айрес. Времето работи за тях - популацията расте, а бобрите продължават да проникват навътре в страната.

Борбата няма да е хуманна за разлика от австралийските природозащитниците, които се борят с нашествието на кенгурата, стреляйки по женските със контрацептиви.

Аржентинците планират масови убийства. Поправката на грешката от 1946-та ще отнеме между 10 до 15 години и ще струва живота на стотици хиляди зверчета.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!