Дисквалифицираха 12 камили от конкурс за красота. Имали ботокс в устните

НаукаOFFNews Последна промяна на 24 януари 2018 в 09:47 10558 0

Кредит Pexels

Дузина камили бяха лишени от правото да дефилират в конкурс за камилска красота в Саудитска Арабия, защото в преследване на перфектен външен вид са инжектирани с ботокс, съобщи Live Science.

Това, което отличава една красива камила, е не просто височина, форма и място на гърбицата. Пълните, провиснали устни и изразителни черти са от съществено значение, за да стане една камила звезда на камилския фестивал на крал Абдулазиз, който се провежда в периода от 1 януари до 1 февруари тази година в Ал Дхана, на 120 км от Рияд.

Kамилският фестивал на крал Абдулазиз в Саудитска Арабия привлича най-красивите и най-големите камилите в Персийския залив. Тази камила, собственост на султан Ал Шамари (Al Shammari), е висока повече от три метра и е записана в Световните рекорди на Гинес. Източник: King Abdulaziz Camel Festival

Повече от 30 000 камили и 300 000 посетители участват в този втори годишен празник на камилската красота, съобщава изданието от Обединените арабски емирства, The National, Абу Даби.

Наградният фонд за конкурса за красота тази година възлиза на 57 милиона долара, а 31,8 милиона са заделени само за пищността на зрелището.

Може би заради това някои се изкушиха да използват методите на пластичната хирургия, за да може тяхната кандидатка да изпъкне сред ордата гърбави тревопасни.

"Те използват ботокс за носа, горните и долните устни и дори за челюстта", разказа Али Ал Масру, 31-годишен редовен участник на фестивали от Персийския залив и син на топ-селекционер на емирствата. "Това прави главата по-изразителна".

Дни преди фестивала ветеринар е хванат "на местопрестъплението" да инжектира две камили с ботокс и да извършва операция за намаляване на размера на ушите им, съобщава The National.

Сайтът на фестивала показва тази полезна инфографика относно стандартите за камилска красота.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !