Нагъл тв водещ убива планински лъв и се хвали във Facebook

НаукаOFFNews Последна промяна на 21 декември 2017 в 11:46 13047 0

Стив Еклънд с трупа на планинския лъв, който е убил при лов в канадските планини.

Канадският телевизионен водещ Стив Еклънд, застрелял планински лъв, е изправен пред острата реакция на активисти за защита на животните.

Стив Еклънд може да стане Уолтър Палмър (убиецът на лъва Сесил) на 2017-та, отбелязва IBTimes UK.

Peta (Хора за етично отношение към животните) го описа като "малък човек с голяма неувереност", според Daily Mail.

Еклънд е ководещ на телевизионната програма за лов The Edge. Той се снима с мъртви лъвове, черни мечки и други животни за собствената си Facebook страница.

Британската организация Hunt Saboteurs осъди действията на Еклънд. "Независимо дали е законно или незаконно, ловът за удоволствие е морално осъдителен и няма място в т.нар цивилизовано общество", коментира говорител на организацията пред  Mirror. Той завяи: "не можем да проумеем какво кара хората да мислят, че този вид варварски акт се счита за приемлив.

"Когато властите не действат, не е чудно, че хората да вземат нещата в свои ръце, за да защитават сами преследваните животни".

След като публикува снимките на мъртвия планински лъв Еклънд качва изображения на транжираните вътрешни органи на животното. На следващия ден публикува пост, с който се подиграва на възмутените реакции.

"Ако можете да познаете кой пост има 900 харесвания, 450 коментара, 13 потвърдени смъртни заплахи, 754 нецензурни думи и един много щастлив ловец в него ...... ще сложа името ви в новата готварска книга за кугуарско месо, пълна с рецепти, от които ще ви потекат лигите за следващия ви лов на планински лъв", пише Еклънд със смеещите се емотикони.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !