Не пийте урината на кучето си

НаукаOFFNews Последна промяна на 02 юли 2018 в 00:08 7051 0

Кредит Lynn Lew/ Facebook

Сякаш пропагандираната и у нас опасна „терапия” с човешка урина, не бе достатъчно безумна - сега се предлага като лечебно средство и животинска урина.

Видеоклип, от който може да ви се обърне стомахът (предупредени сте), набира популярност. На него млада жена твърди, че пиенето на урината на кучето й, е помогнало да се изчисти от акнето и да "изглежда толкова добре", съобщава IFLScience.

На видеото се вижда как жената отива с кучето си до близкото дърво, поставя чиста пластмасова чаша под повдигнатия му крак и  наблюдава как се пълни с жълтата течност.

"Преди да започна да пия урината на моето куче, бях депресирана, бях тъжна и имах тежко акне", разказва тя, след като изпива чашата "Кучешката урина има витамин А в себе си, витамин Е и 10 грама калций и също е доказано, че помага за лечението на рака".

Лин Лю / Facebook

1,5-минутното видео има почти 150 000 гледания по време на публикуването. Лин Лю твърди, че фармацевтичните компании държат това в "тайна от обществото", като плащат на лобистите да "накарат политиците да ви внушат да купувате скъпоструващи лекарства и химиотерапия". Тя също така предлага "тайно лечение" , което облекчава болките, предотвратява подуването на ставите и лекува рака.

"За съжаление", видеото, а и профилът на Лю явно е докладван и не може да се уверите нагледно в "мъдростите", които сипе девойката.

Не е сигурно дали Лю наистина пие кучешката урина или цялото видео е фалшиво. Чашата се скрива известно време зад кучето и е заснета от лош ъгъл. Независимо от това, популяризирането на такива неща, е абсолютна глупост.

Може би не е добре да се дава на тази жена повече медийно внимание, но тъй като и у нас доскоро имаше предавания, които препоръчваха подобна практика, е необходимо да напомним на обществото, че пиенето на кучешка урина (и от други животни) няма доказани ползи за здравето, така че не го правете.


Лин Лю / Facebook

Документирани предписания на уринотерапия - пиене на собствената си урина за медицински цели - произхожда от древен Рим, Гърция и Египет, но няма медицински или научни доказателства, които да показват, че наистина действа положително. Повече от 3 000 химически вещества се намират в човешката урина, 72% от които се произвеждат от бактерии, а останалите идват от самия организъм или от лекарства, козметика или излагане на околната среда.

Но пиенето на кучешка урина издига безумната практика на съвсем друго ниво. Урината на кучето се състои от амоняк, бактерии, хормони и пикочна киселина. Едно проучване откри повече от 20 бактерии, включително някои, за които е известно, че причиняват инфекции на пикочните пътища в собствените ни домашни любимци. 

Изглежда, че видеоклипът е насочен към медиите. Лю има и други съмнителни "научни" изявления, ливащи нейната страница във Facebook, която има повече от 5000 последователи.

 

 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !