Облачният ERP е дългосрочно бизнес решение в ерата на дистанционната работа

SoftOne Bulgaria Последна промяна на 16 декември 2020 в 06:33 2334 0

Кредит SoftOne

Какви са предимствата на облачния ERP и как се различава от локалните системи? На първо място, Cloud ERP е решение, предлагано от доставчик на бизнес софтуер като услуга за абонамент. Това означава, че ИТ отделът не участва в поддръжката му, нито е отговорен за работата му, докато всички надстройки и актуализации се прилагат автоматично. Локалните ERP системи се инсталират в хардуера и сървърите на компанията и след това се управляват от IT отдела. Освен това, те изискват значителна първоначална инвестиция за софтуер, хардуер и друга инфраструктура, необходими за успешното внедряване на решението.

Но това не е единствената съществена разлика между облачните и локалните ERP системи. Прочетете по-долу, за да разберете 5-те най-важни предимства на тази технология.

Сигурност

Вярно е, че много бизнеси все още са скептични по отношение на сигурността в облака, вярвайки, че облачното криптиране не е сигурно или че те ще бъдат лесна мишена за хакерите. В действителност обаче облачният ERP осигурява отлична сигурност за бизнеса от всякакви размери. Вече не трябва да се притеснявате за архивиране на данни, тъй като системата следи всички дейности и криптира напълно всички данни, съхранявани в ERP решението.

Анализ в реално време

Друго много важно предимство на облачния ERP е, че той предлага достъп до анализи в реално време, което позволява на бизнеса да идентифицира важна информация на момента и да има сигурност, че търсените от тях данни винаги са уместни и актуализирани. Анализът в реално време може да помогне на бизнеса да вземе критични решения, като гарантира, че всички процеси са опростени.

Гъвкавост

Ако имате връзка с Интернет, можете да получите достъп до всичките си данни и информация отвсякъде и по всяко време. Облачното решение съхранява информация и изпълнява всички задачи от разстояние, така че дори служителите в други градове или държави да могат да импортират данни, когато пожелаят, от всяко свързано устройство (лаптоп, смартфон, таблет и т.н.). Eдин от най-добрите примери на българския пазар, който позволява на всички участници в процеса – от бизнес ръководители до всички служители, работещи по проекта, да имат достъп до нужната информация, където и да се намират, е продуктът Soft1 Cloud ERP.

По-малко оперативни разходи

Настоящите ERP системи изискват ръчна и непрекъсната поддръжка, за да бъдат в крак с актуализациите и надстройките на хардуера, които могат да имат важно влияние върху бюджета на компанията. От друга страна, облачните решения идват със значително по-ниски оперативни разходи. Облачните доставчици предоставят ERP решения срещу абонамент (SaaS), които всъщност могат да бъдат адаптирани към текущите нужди и бюджет на клиента.

Скалируемост

Облачното ERP решение може да бъде лесно мащабирано, тъй като цялата инфраструктура може да бъде настроена до необходимия размер в зависимост от развитието на компанията. С локална инфраструктурата мащабируемостта може да се окаже доста скъпа, докато облакът наистина опростява целия процес.


За SoftOne Bulgaria: SoftOne Bulgaria е местният офис на SoftOne Technologies S.A., член на Olympia Group, лидер в разработването и предлагането на софтуерни продукти и услуги за бизнеса. Компанията оперира в Гърция, Кипър, България и Румъния и се радва на голям успех – клиентска база от над 40 000 компании, както и мрежа от над 500 специализирани партньори. Използвайки дългогодишния си опит, съвременни технологии и цялостно разбиране за пазара, SoftOne България разработва модерни продукти, облачни услуги и Enterprise Mobility решения и така помага на клиентите си да променят начина си на работа. За повече информация посетете https://www.softone.bg/ 

За Olympia Group: Olympia Group, основана от Панос Германос, представлява международна инвестиционна група със силно присъствие в 11 държави. Осемте компании в групата са лидери в различни бизнес направления, сред които са търговия на дребно, производство, телекомуникации, предоставяне на технологични продукти, бизнес и товарен софтуер www.groupolympia.com 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !