Първите дни на малкото бяло мече Нора (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 09 февруари 2016 в 10:33 10113 0

Кредит Columbus Zoo

Полярното мече Нора е на 3 месеца и се справя много добре. Краката й стават по-силни и вече се опитва да се изправя и ходи на четири крака. Гостите на зоопарка Кълъмбъс не могат да видят Нора, защото тя е постоянно в болницата на зоологическата градина, където получава по часовник от екипа грижи и хранене на всеки 4 часа.

Зоологическата градина в Кълъмбъс, Охайо наскоро пусна видео на роденото там 3-месечно полярно мече. То вече получи името Нора, избрано с публично онлайн гласуване, привлякло участници от 115 страни, съобщи CNN

Видеото, публикувано на Facebook страницата на зоологическата градина, показва как малкото се храни, играе и спи. 

Зоологическата градина Колъмбъс наскоро пусна time-lapse видео на новородено полярно мече.

The Columbus Zoo recently released this adorable time-lapse of their new polar bear cub. Too cute for words.

Posted by I fucking love science on Monday, 8 February 2016

Очарователното зверче се роди на 6 ноември от майка Аурора и баща Нанук, името й Нора, е комбинация от имената на родителите й. В началото Аурора е била грижовна майка на двете си малки, но въпреки усилията й, само едното оцелява, пише в сайта на зоопарка Кълъмбъс.

Степента на преживяемост на малките на полярната мечка през първите няколко седмици от живота е само около 50 процента. След по-малко от седмица след раждането, Аурора започва все по-малко да се грижи за малкото си. Когато тези паузи стават по цели дни, персоналът на зоопарка взема решение той да поеме грижите за новороденото. 

Сега Нора е на 3 месеца и се справя много добре. Краката й стават по-силни и вече се опитва да се изправя и ходи на четири крака. Гостите на зоопарка не могат да видят Нора, защото тя е постоянно в болницата на зоологическата градина, където получава по часовник от екипа грижи и хранене на всеки 4 часа.

Това полярно мече е много специално, защото е само едно от двете, родени в зоопаркове миналата година. Чифтосването на Аурора и Нанук бе по препоръка на Асоциацията на зоологическите градини и аквариуми по Плана за запазване на застрашените видове.

Полярните мечки намаляват, заедно с топенето на морските ледове. Според експертите само 20,000-25,000 полярни мечки са останали в дивата природа.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !