Пътят към дълголетие: Вместо ябълка на ден - чаша вино

НаукаOFFNews Последна промяна на 07 април 2018 в 12:12 14947 0

Кредит VinePair

Изследване установи, че тези, които пият редовно умерено количество бира или вино, а също и две чаши кафе на ден, увеличават шансовете си да живеят по-дълго.

Проучването "90+", започнало през 2003 г., сред най-старата демографска група в САЩ - хората, доживели възраст над 90 години, - си поставя за цел да определи какви навици водят до по-високо количество и качество на живот, съобщава сайтът на изследването.

Тази година изследователите от Клиниката за изследване на хората в напреднала възраст в Лагуна Уудс, Калифорния, се фокусираха върху това, какви храни, дейности и начини на живот често се срещат сред тези, които живеят по-дълго.

Анализирайки повече от 1600 дълголетници, резултатите от проучването показват, че хората, които пият две чаши бира или вино на ден, подобряват шансовете си да живеят по-дълго, отколкото тези, които се въздържат, с около 18%.

Д-р Клаудия Кауас (Claudia Kawas), специалист по неврология и ръководител на изследването на Университета в Калифорния, представя резултатите си на годишната конференция на Асоциацията за напредък на науката в Остин, Тексас.

"Нямам обяснение за това, но твърдо вярвам, че умереното пиене на алкохол съдейства за дълголетието", заяви Кавас за USNews.

Честитите физически упражнения и занимание с някакво хоби два часа на ден също са свързани с по-дълъг живот. Изненадващо, хората, които са били с наднормено тегло, но не със затлъстяване през 70-те си години живеят по-дълго от тези с нормално или по-ниско тегло.

"Не е лошо да сте слаби, когато сте млади, но е много лошо да сте слаби, когато сте стари", отбеляза Кавас на срещата.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !