В Аржентина клонираха домашен любимец

Наука ОFFNews Последна промяна на 14 декември 2016 в 11:00 3495 0

Кредит Captura

Кучето е генетично родено "същото", наследило е и от своя предшественик някои умения. Снимка на Антъни II, куче клонирано в Аржентина.

Семейство от Аржентина, непримирило се със загубата на любимото си куче Антъни, прибягва до клониране, което довежда до раждането на кученце "генетично идентично", наречено с името на предшественика си, съобщи директорът на лабораторията BIOCAN, Даниъл Джакоби (Daniel Jacoby), цитиран от El Comercio.

"Първият" Антъни умира на 17-годишна възраст поради старост, той е бил важна част от живота на семейството от Буенос Айрес, което плаща между 60 000 и 100 000 долара за процедурата да получи копие, което ще е почти същото като своя най-добър приятел.

Снимки на Антъниy I. Кучето умира, когато е на 17 години. Снимка: Captura

Специалисти вземат проба от епителната тъкан на кучето и размножават клетките и след това ги изпращат в специализирана лаборатория в Южна Корея, където избират най-подходящата за клониране.

Генетичнят материал е въведен в неоплодено ядро на яйцеклетка, след което се трансплантира в матката, където ембрионът се развива преди раждането си.

Антъни II се ражда на 13 юли, но успехът на процедурата е обявен едва в понеделник, 12 декември.

Въпреки, че кучето е роден генетично "същото" и е наследило изгледа и наследствените вродени умения на Антъни I , поведението му ще зависи от околната среда, заяви директорът на клона за Латинска Америка на Sooam Biotech Research Foundation, лаборатория и създала повече от 1 000 клонинга по цял свят.

Първият експеримент за клониране на животно е извършен през 1996 г. на овца, наречена Доли. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !