Все повече излекувани от коронавирус пациенти дават отново положителни тестове

Това е лоша новина. Ще се отложи ли облекчаването на ограниченията?

Ваня Милева Последна промяна на 14 април 2020 в 09:31 11920 0

Кредит: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/south-korea/

Повече от 116 души са дали положителни резултати за COVID-19, след като са били изчистени от него по-рано, съобщават южнокорейските здравни служби, цитирани от Reuters.

Това е лоша новина за общественото здравеопазване, защото досега сме смяташе, че хората, които се възстановят от коронавируса, ще могат да излязат и да започнат нормален живот.

Въпреки това има много предупреждения за тези случаи в Южна Корея. Според Йонг Юн-кьонг (Jeong Eun-kyeong), директор на Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията (KCDC), вирусът може да се е активирал отново, а не че пациентите се заразяват повторно. Съществува също така възможността ранните тестове за COVID-19 да показват фалшиво положителни резултати.

И въпреки очевидните повторни инфекции, Южна Корея все още планира да намали ограниченията в близко бъдеще.

Миналата седмица Южна Корея отчете само 51 нови случая на COVID-19. Днес (14 април) бяха отчетени 27.

„По-късно тази седмица планираме да прегледаме нашата строга кампания за социално дистанциране, която провеждахме досега, и да обсъдим дали ще преминем към рутинни мерки за безопасност“, заяви премиерът Чунг Сю-кюн по време на среща в понеделник.

Южна Корея въведе един от най-ранните и ефективни национални отговори на епидемията. В началото на страната започна да тества стотици хиляди хора за смъртоносния вирус, докато страни като САЩ все още се опитват да се сдобият с комплекти за тестване. Сега Южна Корея попълва недостига на САЩ, изпращайки там над 600 000 комплекта за тестване тази седмица.

Въпреки успехите си да постави огнището под контрол, ръководството на Южна Корея се колебае дали да не облекчава ограниченията твърде бързо.

„Нуждаем се от много предпазлив подход, тъй като всяко преждевременно облекчаване на социалното дистанциране може да доведе до необратими последици и трябва да обмислим добре кога и как да преминем към новата система“, добави Сю-кюн.

Източник:

More Recovered Coronavirus Patients Are Testing Positive Again, Futurism
South Korea reports more recovered coronavirus patients testing positive again, Reuters

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !