Пълно слънчево затъмнение на живо: Къде да го гледате онлайн - от Северна Америка и космоса

Ваня Милева Последна промяна на 08 април 2024 в 10:14 6096 0

Досега вероятно всички знаят, че слънчево затъмнение ще пресече Северна Америка в понеделник, 8 април. Късметлиите, които са на пътя на затъмнението, вероятно вече са там. Ние, които сме далече от пътя на пълното слънчево затъмнение, все пак си струва да

Кредит Don J. McCrady (CC BY-NC-ND 4.0 DEED)

Досега вероятно всички знаят, че слънчево затъмнение ще пресече Северна Америка в понеделник, 8 април. Късметлиите, които са на пътя на затъмнението, вероятно вече са там. Ние, които сме далече от пътя на пълното слънчево затъмнение, все пак си струва да гледаме онлайн.

Досега вероятно всички знаят, че слънчево затъмнение ще пресече Северна Америка в понеделник, 8 април. Късметлиите, които са на пътя на затъмнението, вероятно вече са там. Ние, които сме далече от пътя на пълното слънчево затъмнение, все пак си струва да гледаме онлайн.

НАСА ще излъчи своето официално отразяване на слънчевото затъмнение за 2024 г. от 13:00 ET до 16:00 ET (или от 20:00 до 23:00 българско време) в понеделник, което ще включва експертни коментари и отразяване на затъмнението на място. Можете да гледате на NASA+ или канала на агенцията в YouTube.

Ако искате по-тиха емисия, НАСА разполага и с телескоп на живо с любезното съдействие на партньорите и сътрудниците на организацията. Той ще показва видео от различни телескопи по пътя на затъмнението и ще показва слънцето в различни дължини на вълната на светлината. Можете да гледате това в YouTube

Искате ли да видите как изглежда затъмнението от ръба на космоса? Проектът Nationwide Eclipse Ballooning Project (NEBP) има връзки към куп страници в YouTube, които ще предлагат стрийм от тази гледна точка.

И накрая, НАСА ще изстреля три сонди в сянката на луната по време на затъмнението, за да проучи промените в йоносферата. Ако искате да гледате тези изстрелвания от космодрума Wallops на НАСА във Вирджиния, може да видите това и в YouTube.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !