Ветеран от ВВС на САЩ говори за тайната правителствена програма за катастрофи с НЛО

Offnews Последна промяна на 12 юни 2023 в 00:01 14317 0

НЛО

Кредит IAC/UAE/NASA/ESA

Обектът, известен като WT1190F, навлизащ в земната атмосфера през февруари 2015 г. Смяташе се, че е потенциално НЛО, но вероятно са създадени от човека отломки (AATIP).

Ветеран от военновъздушните сили на САЩ и бивш офицер от разузнаването в Националната агенция за геопространствено разузнаване, Дейвид Чарлз Груш (David Charles Grusch), наскоро разкри, че правителството на САЩ е събирало катастрофирали земни превозни средства с неизвестен произход от десетилетия като част от тайна програма.

Тази програма, посочва Груш, работи извън работната група за неидентифицирани въздушни явления (UAPTF).

Някога Груш е представлявал NGA (Национална агенция за геокосмическо разузнаване) в UAPTF в продължение на няколко години (UAPTF оттогава преминава в AARO). Според Груш при него са идвали офицери от разузнаването, които са знаели за програмата. А Груш наскоро съобщи за програмата след няколко години мълчание.

Информацията за програмата според Груш е била незаконно държана в тайна от Конгреса на САЩ, от правителството. Груш е подал жалба до правителството, твърдейки, че е бил подложен на незаконно отмъщение за своите сега разкрити твърдения.

Разкритията на Груш се свеждат до това, че катастрофиралите UAP с неизвестен, нечовешки - вероятно извънземен - произход са спасени и скрити от правителствата по целия свят и че "пилотите на тези UAP" дори са открити. Освен това е прилагано т. нар. "обратно инженерство" (Reverse engineering) - реконструирана, копирани са технологии от UAP и изследвани за геополитически цели.

Груш заявява, че ще даде достатъчно доказателства и ще ги представи на Конгреса на САЩ. Той обаче не предоставя публично никакви доказателства в подкрепа на твърденията си.

Сигналът на Груш за апарати с неизвестен произход. Глобален феномен

Новината относно разкритията на Груш е разкрасена доста от медиите през последните дни New York post, Politico дават своя принос. Тук, в The Debrief, можете да прочетете много изчерпателна статия за Груш и разкритията. Груш е служил в UAPTF от 2019-2021 г., а от 2021 г. до юли 2022 г. е бил представител на NGA за анализ на UAP.

Некласифицирана версия на жалбата гласи, че Груш знае от първа ръка, че свързаната с UAP класифицирана информация е била задържана и/или скрита от Конгреса от разузнавателната общност, за да "осуетят умишлено легитимния надзор на Конгреса върху UAP". Той вярва, че самоличността му и фактът, че е дал показания, са били разкрити в Министерството на отбраната и разузнавателната общност. От 2021 г. той е бил изправен месеци наред на отмъщения и репресии. Той иска подробностите за тези репресии да не бъдат разкривани в името на ч безпристрастността на текущото разследване.

Генералният инспектор на разузнавателната общност (ICIG, ODNI) счете жалбата му за "спешна" през юли 2022 г. и нейно резюме е изпратено до директора на националното разузнаване Аврил Хейнс, и комисиите по разузнаване на Конгреса. Жалбата е съставена и подписана от адвоката на Груш,Чарлз Маккълоу III, бивш генерален инспектор на ICIG (ODNI).

Започнато е ответно разследване и Груш започва да комуникира със служителите на комисиите по разузнаването на Конгреса на закрити сесии при закрити врата. Груш наскоро разкри публично, първо пред Конгреса, че възстановяването на частични фрагменти до и включително непокътнати UAP е извършвано от десетилетия от правителството на САЩ в сътрудничество с отбранителни компании. Анализът е установил, че извлечените обекти са "с екзотичен произход – и включват нечовешки интелект или извънземна интелигентност с неизвестен произход – въз основа на морфологията на летателния апарат и тестване на материали. Материалът, разказва Груш, притежава "уникални атомни свойства и радиологични сигнатури".

Грунш е действал в съответствие с протоколите за отбрана по отношение на националната сигурност в информацията, която е предоставил на Конгреса и ICIG. Той дава предварително цялата информация, която възнамерява да разкрие, и тя е одобрена за публично оповестяване на 4 и 6 април, съобщава The ​​Debrief. Направените разкрития идват от Груш, други свидетели (все още) не оповестяват информацията си за тайната програма.

Министерството на отбраната на САЩ заявява в отговор на New York Post, че бившата UAPTF, "не е открила никаква проверима информация, която да обоснове твърденията, че такива програми съществуват или са съществували".

Глобалната афера с UAP - Крис Мелън, Лесли Кийн

Но защо Груш оповестява тази история сега? В The Debrief може да се прочете, че с тази информация широката общественост вече може да бъде подготвена за "сценарий за неочакван контакт с интелект с неизвестен или вероятно извънземен произход".

В продължение на десетилетия Министерството на отбраната провеждат обширни кампании за дискредитиране на докладваните наблюдения на UAP, но това изглежда се е променило през последните години.

Например разказът на Груш е потвърден от Кристофър Мелън (Christopher Mellon). Мелън е служил като заместник-помощник-министър на отбраната по разузнаването по време на администрациите на Клинтън и Буш-старши, работейки с Конгреса по докладите на UAP. Мелън заявява пред The ​​Debrief, че е бил уведомен за тайната програма от някои служители. И според Мелън Груш "се ползва с доверие в разузнавателните кръгове".

Името на Мелън често се свързва с UAP. През 2018 г. влиятелният, бивш висш служител критикува пасивното отношение към изследванията на UAP от страна на разузнавателните служби. По това време Мелън очертава подробно, наред с други неща, хода на събитията, които принуждават ВМС на САЩ да издаде официално изявление през 2018 г. относно наблюденията на UAP от военноморския персонал.

Самият Мелън интервюира очевидци, наред с други, и също така споменава много обсъжданата статия от 16 дек. 2017 "Сияещи аури и черни пари" на The New York Times, разкриващи съществуването на официални изследвания на НЛО (AATIP - "Програмата за напреднала аерокосмическа идентификация на заплахите") от правителствени агенции.

С появата на повече информация членовете на Конгреса и членовете на националните комитети за надзор започват да търсят повече информация, разказва Мелън. Тогава Министерството на отбраната вече е принудено да не мълчи и Мелън сравнява ситуацията по това време със сателита на Съветския съюз "Спутник". На "Спутник" са  реагирали незабавно, увеличавайки разходите за НАСА и стимулирайки научното образование, но реакцията на UAP не е такава.

"Кадри" от публично публикуван видеозапис.

По това време Мелън все още твърди: "Няма доказателства, че ръководителите на отбраната или разузнаването събират и интегрират съответната информация за UAP от агенциите, които я притежават, т.е. НАСА, Националната служба за разузнаване, ФБР, НСА, ЦРУ, Агенцията за разузнаване на отбраната, Министерството на вътрешните работи Сигурност, въоръжените сили и т.н."

В NGA Груш е офицер от разузнаването с така нареченото "top secret clearance" , т.е. има достъп до строго секретни документи и анализира доклади относно "Проблеми с UAP".

Груш подготвя много срещи за Конгреса и помага за изготвянето на текста относно UAP в пасажите в Закона за националната отбрана за финансовата 2023 г., закон, подписан от президента Байдън през декември 2022 г. Разпоредбата гласи, че всяко лице със съответната информация за UAP може да информира Конгреса без преследване, независимо от предишни споразумения за неразкриване.

Груш заявява, че неговото изследване на тези катастрофи, експлоатация и обратно инженерство на UAP за целите на асиметричните преимущества за националната отбрана е направено чрез обширни негови интервюта с висши служители. И той заявява, че Конгресът не е получил никакви физически материали, свързани с останки или други нечовешки обекти.

Груш напуска поста на 7 април 2023 г., за да може, по неговите думи, стимулира правителството да информира обществеността.

Карл Нел (Carl Nell), пенсиониран полковник от армията, който е работил с Груш в UAPTF, заявява в The Debrief:

"Твърдението му за съществуването на надпревара, която се е развила през последните осемдесет години, насочена към технологии за обратно инженерство с неизвестен произход, е фундаментално вярно, както е и неоспоримото осъзнаване, че поне някои от тези технологии с неизвестен произход идват от нечовешки разум."

Трябва да си припомним, че Груш не е първият, който разказва за предполагаеми разбили се извънземни UAP. През 2020 г. бившият служител на Пентагона и AATIP, астрофизикът Ерик У. Дейвис, разкрива, че в поверителни дискусии с Министерството на отбраната през март 2020 г. той е информирал комисията по разузнаване на Конгреса за откриването на "летателни апарати, които не са произведени на тази земя". Добър преглед на всички развития след изследването на UAP в САЩ през последните десетилетия може да се намери тук в Politico.

Допълнителна информация:

И така, Пентагонът има свои AATIP, UAPTF и сега AARO изследователски групи за UAP. Това са докладите за 2021 г. и за 2022 г. на  националната разузнавателна служба.  Миналата година са публикувани редица документи (повече от 1500 страници) за така наречените "близки срещи" с НЛО.

AATIP влиза в светлината на прожекторите чрез тази известна статия на Лесли Кийн и др. в New York Times през 2017 г.

Съвсем наскоро НАСА проведе и първа публична среща за тяхното изследване на UAP. И накрая, много добра книга на тази тема е "Феномените" (Phenomena: Governments Investigations Extrasensory Psychokinesis) на Ани Якобсен от 2017 г.. Книгата е оживен разказ за американското разузнаване и службите за отбрана, които, следвайки международните си колеги, трескаво търсят начин да използват UAP за психологическа война. 

Източници: The Debrief, Politico, New York Times, TTSAAS, Phenomena, Reuters, ODNI, NASA, New York Post

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !