Лекция на акад. Петя Василева на тема: "Окото - прозорец на мозъка, ключ към съдовата, вегетативната и имунната система на организма"

Катя Димитрова Последна промяна на 25 юни 2016 в 16:40 3361 0

Кредит http://www.bas.bg

На 29 юни 2016 г. (сряда) от 15.00 ч. в Големия салон на БАН ще се проведе Общоакадемическият семинар „Актуални проблеми на науката”. На сбирката акад. Петя Василева от Отделението за медицински науки към САЧК ще изнесе лекция на тема: "Окото - прозорец на мозъка, ключ към съдовата, вегетативната и имунната система на организма".

Изключителният технологичен напредък през последните години доведе до революционни постижения в диагностиката и лечението на очните заболявания.

При съвременните очни операции за лечение на най-честите причини за слепота вече се постига пълна рехабилитация на зрението.

Чрез очното изследване неинвазивно се наблюдават in vivo състоянието и циркулацията в съдовете на ретината (част от мозъка), за да се предотвратят застрашаващи живота усложнения.

Превантивните стратегии в офталмологията са от изключително значение за запазване на зрението и пълноценен социален и професионален живот във всяка възраст.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !