НЛО ли е заснел Google Street View?

НаукаOFFNews Последна промяна на 21 декември 2018 в 00:03 6388 0

Кредит Google Street View

Извънземните са сред нас - поне ако вярвате на жълтите вестници и на един "учен" от БАН.

Любителите на теориите на конспирациите не използват Google Maps, за да стигнат лесно от т. А до т. В, а да търсят доказателства за паранормални феномени.

Най-новото, което са намерили, представлява "тайнствен обект" в небето над Флорида - точно до Бермудския триъгълник (сещате се, нали?).

"Дори да се увеличи, е трудно да се определи точно какъв е обектът", съобщава неназован репортер на Sun.

Премествате се с една крачка и обектът напълно изчезва.

"Разбира се, НЛО може също така изчезва, ако задържите погледа си твърде дълго", обяснява Sun, "така че никога няма да разберем".

И така, какво е представлява странният обект? Били ли са извънземните наистина Земята, само за да се насладят на природната красота на Флорида?

Кейти Спалдинг (Katie Spalding) от IFLScience дава отговор.

Ако разгледаме по-отблизо "доказателството", ето какво се вижда:

Трудно ли е е да се определи какво е това? Google Street View

Не искаме да ви разочароваме, но никога досега не са намерени достоверни доказателства, че извънземни са посещавали Земята.

За съжаление техните "извънземни посещения", за които говорят жълтите медии и оня "учен" от БАН, най-вероятно са екзотични животни, безобидни физиологични явления или следи от анонимни медицински трагедии, отколкото истински малки зелени човечета.

Вероятността от Google Maps наистина да са заснели извънземни в Национален парк на запад от Маями, е наистина много малка, а щансът в "слънчевия щат" да забележите НЛО е още по-малка, отколкото където и да е другаде.

Но във Флорида, както и останалият свят, просто няма (засега) извънземни.

Онова, което има във Флорида, при това в изобили, са пеперудите - по-специално пеперудите от вида паламеди (Papilio palamedes), кръстени на героя от древногръцката митология Паламед, който се счита за изобретател на азбуката, цифрите, монетите, вицовете, заровете, фаровия огън и др.

И както казват от Science Alert, "мистериозният обект" прилича повече на това  насекомо.

"Една бързо движеща се пеперуда, уловена от заснемането на Google Street View, може лесно да обясни тази мистерия", в края на краищата признава Sun, като отбелязва, че потребителите на Reddit също са посочили пеперудения произход на "НЛО".

"Тази теория се засилва от факта, че придвижвайки се малко на Street View обектът напълно изчезва - което е точно това, което би се случило, ако обектът бе прелитаща пеперуда", продължава той.

Така че всичко е ясно. Има летящ обект със сигурност, но не и неидентифициран.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !