Професор от Принстън публикува своето CV на провалите (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 29 април 2016 в 15:33 4233 0

Кредит Princeton University

Паркът в кампуса на Принстънския университет.

На всеки се случват неуспехи в кариерата. Но обикновено си мълчим за това. Не и този професор от Принстън, който наскоро сподели своята автобиография на неуспехите в Twitter, за да я види целият цвят, разказва CNBC.

Aвтобиографията CV of Failures включва раздели, озаглавени "Специалности, които не получих в", "Научни изследвания, за които не получих финансиране" и "Отхвърлени публикации от научни списания".

Защо го прави?

"В повечето от нещата, които опитвам, не успявам, но тези провали са често невидими, докато успехите са видими. Забелязал съм, че това понякога създава у другите впечатлението, че повечето неща ми се получават," пише професорът по психология и обществени дела от Принстън Йоханес Хаусхофер (Johannes Haushofer).

Проектирането само на успеха и отказът да се признае провала има вредни последици, пише Хаусхофер. Затова решава да направи нещо. Той е сред редицата други специалисти, които написват своите автобиографии на неуспехите в опит да се промени мнението на хората за самите себе си. Той взема идеята за една статия в Nature от Мелани Щтефан (Melanie I. Stefan), която е преподавател в Училището по Медикобиологични науки в Университета в Единбург

"[Хората] са по-склонни да приписват вината за собствените си неуспехи на себе си, а не на факта, че светът е хаотичен, че хората, от които зависят, може да имат просто лош ден. Това CV на провалите е опит да се постигне баланс и да се даде някаква перспектива ", отбелязва той.

Бисерът в автобиографията на неуспехите на Хаусхофер е неговият "мета-провал". 

"Това проклето CV на провалите получи по-голямо внимание, отколкото цялата ми академичната работа", се казва в края на документа.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !