Проучване: Любителите на горчивото кафе имат садистични наклонности

Наука ОFFNews Последна промяна на 13 октомври 2015 в 13:13 7350 4

Кредит www.trendhunter.com

Психолози от университета в Инсбрук (Австрия) са свързали пристрастяването към горчивите храни, по-специално към горчивото кафе, с наличието у даден индивид на психопатични наклонности.

Резултатите от техните изследвания са публикувани в списание Appetite.

Психолозите са показали връзка между честата консумация на горчиви храни (като кафе и тоник) със склонността на хората да манипулират другите, дори с качества като садизъм и нарцисизъм, разказва Independent.

В хода на проучването са изследвани предпочитанията към различни храни - сладки, солени, горчиви, кисели на около 500 мъже и жени. По-специално, изследователите са били помолени да оценят вкуса на храни като шоколадова торта, бекон, оцет и репички по скала от шест позиции, вариращи от отвращение до пристрастяване към продукта.

След това участниците са били помолени да попълнят 4 въпросници. Първият от тях позволява да се измери нивото на агресия, вторият - желанието да манипулират другите и нарцисизма, третият е тест за екстровертност, дружелюбност, съзнателност, невротизъм и интелигентност и четвъртият - степента на проява на садистични наклонности.

Освен, че установили връзка между предпочитанието на горчиви храни и склонността към садизъм и нарцисизъм, психолозите показали, че хората с нагласа за отзивчивост и сътрудничество не харесват храна с горчив вкус.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.10 2015 в 17:00

Предписва се на Юнг:

"Покажете ми един нормален човек и ... веднага ще го излекувам!"

13.10 2015 в 16:04

Дедо попе, никъде не съм се писал нормален. Та ще ме прощаваш, но съм напълно съгласен с теб, без това да променя скромното ми възражение.

Поздрав!

13.10 2015 в 14:18

Лопе, според психологията няма нормални хора. Има само такива с неуточнена диагноза.

13.10 2015 в 13:50

Тези "психолози" са си купили дипломите. Аз попадам почти 95% в групата на садистите според тяхното уж изследване и нямам нито един от приписаните ми недостатъци. Глупости!!!

Поздрав!