Щатът Ню Йорк вече разрешава влюбените да сключат брак през видео чат

НаукаOFFNews Последна промяна на 21 април 2020 в 09:28 3273 1

Кредит pixabay

За всички влюбени, които са отложили романтичните си планове заради пандемията от COVID-19, губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо има решение - да сключат брак по видео чат вместо да чакат.

Както и за други празници, използването на платформи за видео чат като Zoom или Google Hangouts за провеждане на сватбени тържества става все по-често при хората, които не искат да отлагат своя специален ден, съобщава The Verge. Заповедта на Куомо го прави по-лесно и премахва пречките и потенциалните рискове, които биха попречили на хората да се оженят при засилените мерки за спазване на социална дистанция.

Основната цел на тази заповед е, служителите да могат да извършват церемонията дистанционно. Освен това младоженците ще могат да получат брачното си свидетелство онлайн, вместо да чакат държавните учреждения да отворят отново, когато и да се случи това.

"Няма оправдания когато става дума за брак", обяснява Куомо на прес брифинг. "Можете да го направите през Zoom. Да или не."

Извънредното положение в щата Ню Йорк се предвижда да продължи до 15 май, но не е ясно дали няма да бъде удължено и след тази дата. Така че годениците, които предпочитат да изчакат за церемония на живо, може би ще останат без яснота още известно време

А между временно онлайн младоженците поне ще могат да заглушат микрофона на гостите, които са пийнали повече и имат твърде голямо желание да държат речи.

Източник: Futurism - NEW YORK STATE IS LETTING YOU GET MARRIED ON VIDEO CHAT

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

23.04 2020 в 00:55

Ъъъ ... Това вече предполага видеосекс, без социалните мрежи да подслушват - подглеждат?
Или как?