Искате да разведрите онлайн срещите? Вече може да наемете лама или коза за следващия си видео чат

НаукаOFFNews Последна промяна на 20 април 2020 в 00:51 3310 0

Кредит Anna Sweet/Sweet Farm

Неправителствената организация за животни Sweet Farm в Силициевата долина дава "под наем" от своите животни, включително лами и кози, за да разведрят скучните срещи през платформата Zoom. 

За по-малко от 100 щатски долара можете да наемете лама, коза, или друго животно, което да се появи на следващата ви работна сесия. Името на програмата е Goat 2 Meeting (Коза на среща), което е хитра игра на думи с широко използвания софтуер за бизнес срещи GoToMeeting.

"Имате нужда от свежо лице, което да оживи видеоконферентните ви срещи?", се пита на официалния уебсайт. "Искате забавно преживяване за вашия онлайн Happy Hour? Търсите виртуална обиколка? Животните посланици на Sweet Farm са тук за вас."

Пандемията от COVID-19 накара милиони хора по света да останат вкъщи заради наложените ограничения за социална дистанция и работата от разстояние се превърна в ежедневие за много компании. Служителите провеждат онлайн срещи през платформи като Zoom, Google Handouts и други, за да могат да провеждат срещите и разговорите си. Goat 2 Meeting е един пример за иновативен проект, появил се в последните седмици, за да събере хората заедно, макар и виртуално.

Новият участник в срещата е в средата на най-долния ред. Кредит: Sweet Farm

От стартирането на кампанията в средата на март са направени повече от 300 заявки, разказва пред Business Insider Анна Суийт (Anna Sweet), съосновател на фермата. Животните от Sweet Farm вече са участвали в срещите на редица компании. В една от срещите за Happy Hour за юридическа компания, адвокатите включват и децата си във видео разговора, за да се запознаят с животните и да направят виртуална обиколка на фермата.

Суийт, която работи и в технологична компания в Силициевата долина, основава Sweet Farm като неправителствен приют и ферма за животни с целта "хората да се свържат с мястото, от където идва храната". Фермата е частично финансирана от личните посещения, които са невъзможно в условията на наложените ограничения заради пандемията от COVID-19. Суийт обяснява, че Goat 2 Meeting е един от начините фермата да възстанови част от изгубения си приход.

Sweet Farm предлага и виртуални разходки за училища и други организации. Суийт обяснява, че вече има планирани "посещения" от училища във Великобритания и Бразилия и скоро ще организират и виртуална обиколка за приют за бездомни в Северна Каролина.

"Смятам, че всички сме малко стресирани от това, което се случва - много от нас си седят вкъщи", обяснява Суийт. "Ние просто се надяваме да донесем усмивки на лицата на хората докато ги разхождаме и из фермата едновременно с това".

Източник: Business Insider - Invite a llama or goat to your next corporate Zoom meeting or video call for under $100

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !