Да заменим лекарите с родители, които са направили проучвания в интернет

НаукаOFFNews Последна промяна на 17 февруари 2019 в 12:24 16613 0

Здравната ни система се задъхва, закриват се болници, не достигат пари, не достигат и лекари.

Иновативно решение са взели в голям лечебен център в Сидни, Австралия, съобщава The Science Post. То премахва голяма част от проблемите като същевременно намалява разходите. От следващия месец всички лекари и медицински сестри, които понастоящем съставят персонала на болницата, ще бъдат заменени от родители, които са извършили проучвания в интернет.

"Много съм щастлив и облекчен, когато пациент ми каже, че той или негови близки са направили някои проучвания в интернет", заяви шефът на инфекциозното отделение, д-р Ерик Шепърд (Eric Sheppard). 

Ръководството на болницата е доволно, че с този ход ще спести много средства, да не говорим за огромната подкрепа от родителите.

"Това според мен е страхотен ход", заяви активистката на австралийското движение за свободен избор за неваксиниране Мерил Дори (Meryl Dorey). "Болшинството родители знаят повече от лекарите, така че това е огромна стъпка в правилната посока."

Сегашният персонал е в процес на преместване в други, по-малко иновативни здравни центрове.

Всъщност помислете си, колко време учат медицина бъдещите лекари, колко време е нужно, за да придобият специалност и още колко време им трябва, за да трупат опит. Трябва наистина да не са особено умни, след като по-добре може да се изучи как се лекуват болестите само за няколко минути ровене в интернет.

Всичко това е шега, разбира се. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !