Чудовищно озвучаване ще подложи на тест кораба Orion

Наука OFFNews Последна промяна на 09 март 2016 в 10:00 4556 0

Гигантска озвучителна система на име "Waterton Reverberant Acoustic Lab", създадена от известната отбранителна и космическа компания "Lockheed Martin", ще подложи на стрес-тест космическия кораб на НАСА Orion, който може би през 2023 г. ще лети до Марс.

Системата, за която съобщава сайтът Gizmodo, е способна да възпроизведе звукови вълни с обща сила 150 децибела. Тази сила на звука е съпоставима с тази на изстрел точно до ухото или пък със звука на форсиран реактивен двигател на разстояние 30 метра.

Озвучаването е напълно достатъчно да се използва от някоя рок-група на най-големия стадион в света. Въпреки това обаче то няма да възпроизведе музика или други звуци, предназначени за човешки уши.

Целта на всичката тази звукова мощ е да симулира вибрациите и шумовете, които ще въздействат на кораба Orion при неговото изстрелване.

Основната разлика "Waterton Reverberant Acoustic Lab" от други подобни инсталации, като например LEAF на Европейската космическа агенция, е нейната мобилност. Подобно на акустична система за концерт, и новата може да се разглоби на отделни компоненти, които да се поставят в контейнери и да се пренесат на друго място.

Така НАСА и "Lockheed Martin" вече имат възможност да провеждат акустични изпитания на космическа и авиационна техника навсякъде, където е нужно.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !