Френска астронавтка опроверга фантазиите на уфолозите

"Земята трябва да бъде предупредена!” - пълни глупости

Наука ОFFNews Последна промяна на 20 ноември 2016 в 13:56 16431 1

Първата френска жена астронавт Клоди Еньоре (Claudie Haignere), която е озова в центъра на една бъркотия от тайни лаборатории, космос, опит за самоубийсво и вопъла „Земята трябва да бъде предупредена!” , заяви, че спекулациите на уфоманите са пълни измислици.

"Вътрешни източници на ФСБ съобщават на Кремъл че уважаваният учен и първа френска жена астронавт Клоди Еньоре е трябвало да бъде „задържана насила” след като е крещяла „Земята трябва да бъде предупредена!” и целия този инцидент е станал малко преди да изпадне в кома от високата доза сънни хапчета, които е поела в опит да се самоубие". 

Така започва темата в един български форум на уфолози. Маниаците на тема извънземни пуснаха десетки видеа, в които търсят скрит смисъла зад събитията, подкрепящ идеите им.

Но ето, че д-р Еньоре, която се е възстановила напълно, заяви пред DailyMail, че всичките тези спекулации на уфоманите са абсолютен боклук.

Уфолозите разпространяват "доста зловещия факт", че когато се случва инцидентът през 2008 г. Еньоре работи  в лаборатория в института Пастьор, който е в "челните редици на изследванията на човешко и извънземно ДНК". И само няколко часа след опита за самоубийство на бившата астронавтка, лабораторията й е унищожена от пожар.

Д-р Еньоре заяви: "Всичко, което мога да кажа е, че това е пълна измислица и нищо повече". 

Найджъл Уотсън (Nigel Watson), автор на книгата "Наръчник за НЛО разследвания" (UFO Investigations Manual) коментира:

"Мнозина вярващи в НЛО или конспиративни теории мислят, че не ни се каза истината за НЛО и техните извънземни пилоти и смятат, че пълното разкриване на фактите ще стане публично достояние един ден.
В случай на Клоди Еньоре, ролята й на астронавт, връзката й с лаборатория, за която се твърди, че е била опожарена и опитът й за самоубийство, е опияняваща смес, готова за използване от теоретиците на конспирацията, за да докажат, че сме на милостта на зловещи извънземни сили извън нашия контрол или разбиране".

След като се възстанови, д-р Еньоре обясни, че остро стресово разстройство, "синдром на прегаряне", е причина за инцидента. 

Тя се върна на работа, за да стане президент на най-големият музей в Европа - Град на науката и индустрията (Cité des sciences et de l’industrie). Завръщането й в космическите изследвания стана миналата година, когато тя започна отново работа за Европейската космическа агенция в Париж.

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!