Отново Нибиру: Конспираторите обявиха нова дата за края на света - 19 ноември

НаукаOFFNews Последна промяна на 30 октомври 2017 в 13:53 11101 4

Кредит Pinterest

Теоретиците на конспирацията за пореден път са убедени, че загадъчната планета Нибиру се е насочила да унищожи Земята през следващите седмици. 

Нибиру трябваше да унищожи Земята на 23 септември, след като човек, който твърди, че е учил астрономия в Кентъки и  книгата "Откровение" - християнин-нумеролог - заяви, че тайнствената планета е на път да се сблъска със Земята, разказва ScienceAlert.

Поредица от катастрофални събития ще придружават поличбата", твърдеше тогава Дейвид Мийд (David Meade) за The Washington Post, което ще завърши с появата на загадъчната планета, наречена Нибиру и края на "света, какъвто го познаваме".

Прокобата на Мийд продаде много таблоиди и реклами в YouTube. Но когато 23 септември отмина без никакви поличби или бедствия, Мийд само ревизира датата на Апокалипсиса за 15 октомври, който също дойде и си отиде без произшествия.

Обявеният "край на света" привлече достатъчно вниманието на медиите, че НАСА бе принудена публично да опровергае твърденията.

Може би си мислите два последователни провала на прогнозите ще обезкуражат любителите на Нибиру. Вместо това, те просто си намериха друг автор.

Сега, теоретиците на конспирацията казват, че Нибиру ще генерира разрушителна серия от земетресения на 19 ноември, така че ще унищожи целия живот на Земята.

"На 19-ти ноември ще видите земетръсен Армагедон" пише Дейли Експрес. Вестникът цитира като доказателство неназовани "астрономи и сеизмолози", които се оказаха всъщност лидерът на проекта "Черна звезда"  (Нибиру има много имена) Теръл Крофт (Terral Croft). Той също така проучва неща като 9/11, илюминатите и други.

Мийд прогнозираше, че Нибиру ще се приближи до Земята и може би дори ще се сблъска с нея. Най-новата версия на теорията твърди, че Земята просто ще се подравни на една линия със слънцето и "черната звезда" на 19 ноември, което ще задейства сеизмични събития.

Крофт не казва как точно ще се случи това, но намеква в разговор, че Черната звезда всъщност е форма на черна дупка и е отговорна за смените на полюсите в миналото.

През септември НАСА бе принудена публично да заяви, че Нибиру не съществува в опит да уталожи апокалиптичните страхове.

"Въпросната планета Нибиру не съществува", каза космическата агенция в изявление.

"Тя би била лесно видима с невъоръжено око", пише учен от НАСА още преди няколко години. "Тя би трябвало вече да влияе на орбитите на Марс и Земята".

Крофт цитира данни от статия от геоложкото дружество на САЩ (USGS), която твърди, че земетресенията се увеличават в източната част на САЩ и Канада с приближаването и изравняването на Нибиру и Слънцето.

Каталогът на земетресенията на USGS показва обаче различна история. Досега през 2017 в света е имало средно по-малко и по-слаби земетресения в сравнение със същия период през 2016 г.

Може би все пак вече е настъпил момента да се спрат фантастичните теории за Нибиру. Но едва ли - от събота има нова теория, която обвинява Ватикана в прикриване на всички очевидни поражения на Нибиру, за да се сложи край на света по график.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

4

поп Дръвчо

31.10 2017 в 20:54

Християнството е крайно разтегливо, а и всеки нумеролог ще каже че няма нищо общо между него и гадаенето или врачуването.

12035

2

Камен Кръстев

30.10 2017 в 16:13

Докато пускате такива откровенно тъпи и кретенски статии ще има и идиоти на които НАСА да се обяснява!

15914

1

поп Дръвчо

30.10 2017 в 15:53

Дето е текло, пак ще тече.