Теоретиците на конспирацията отново прогнозират края на света

НаукаOFFNews Последна промяна на 18 август 2017 в 10:38 9953 3

Кредит Pixabay

Явно очакваното скоро "Велико американско слънчево затъмнение" е развълнувало толкова духовете, че Дейвид Мийд, известен любител на конспирациите и нумеролог, заяви, че астрономическото явление е сигнал за края на света.

Авторът на "Планетата Хикс - Пристигането през 2017" съобщава, че Планетата Х ще се сблъска със Земята скоро след слънчевото затъмнение.

Феновете на конспирациите отдавна вярват в съществуването на планета "Нибиру", или "Планета Х", която се предполага, че се крие в краищата на нашата Слънчева система и ще унищожи цялото човечество, когато в крайна сметка се сблъска със Земята.

Нибиру беше предложена през 1995 г. от Нанси Лидер (Nancy Lieder) в уебсайта Zetatalk, в който описва как има мозъчен имплант, който й позволява да говори с извънземни. Според Лидер планетата ще се сблъска със Земята през 2003 г. и ще унищожи човечеството, което очевидно не се случи.

Следващата история с Нибиру е била свързана с предполагаемото пророчество на маите, че светът ще свърши на 21 декември, 2012 г. Това пророчество всъщност никога не се е съществувало. Отново нищо не се случи.

Но сега Дейвид Мийд мисли, знае истинската дата и този път е 23 септември 2017 г. 

Дейвид заяви пред Daily Star, че затъмнението, което ще се случи този месец е "основен предвестник" на предстоящия Апокалипсис. Той се основава на Книгата на Исая от Стария завет на Библията, която включва пасажи, в която се говори, че грешниците ще бъдат унищожени.

В последната си книга, "Планетата Хикс - Пристигането през 2017", Дейвид Мийд твърди, че планетата ще се насочи към Земята от гравитацията от звезда, която се е  "побратимила" със Слънцето. По неговата преценка на звездите, ще видим за пръв път планетата в деня на слънчевото затъмнение на 21 август.

Ще ни удари ли Планетата Х? Не. Съществува ли? Също не.

Има доказателства, че съществува Девета планета и други обекти в нашата Слънчева система, но никой от тях не прави това, което теоретиците на конспирацията описват за Нибиру - да влияе на Земята, предизвиквайки природни катаклизми. А и никой от тези обекти не се насочва за сблъсък със Земята.

"Нибиру и другите истории за своенравни планети са интернет измама. Няма основание, базирано на факти, за тези твърдения", обяснява НАСА, когато измамата се появи през 2012 г. "Ако Нибиру или Планета X са истински и са се насочили към Земята, астрономите биха ги проследили в продължение на най-малко десет години и те щяха да бъдат видими отсега с невъоръжено око".

"Очевидно е, че такъв обект не съществува", заключава Джеймс Фелтън (James Felton) в сайта IFLScience.

Това предсказание ще се нареди до вече неосъществените "13 мрачни предсказания за края на света".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!