Първият 3D планетариум в Пловдив отваря с безплатен вход за 3 дни

Наука OFFNews Последна промяна на 09 октомври 2015 в 19:14 3894 0

Безплатен вход за три дни ще бъде обявен за новия планетариум в Пловдив съвсем скоро. Това ще се случи веднага, след като бъдат официално приключени ремонтните дейности на 19-ти октомври и Природонаучният музей се сдобие с акт 15, съобщава mediacafe.

Първият у нас 3D планетариум, който е на стойност 360 000 лева. бе представен миналия месец, а скоро ще отвори врати за посетители. Монтирани са специалният купол и софтуерът, доставени са и няколко филма на различни теми, свързани с планетите и другите небесни тела, съобщи директорът на музея Огнян Тодоров.

Залата ще е за 20 зрители, като за нея ще се плаща отделен билет от входа за музея. В планетариума ще се прожектират предимно 3D филми за космоса, но екипът на музея ще разполага и с други научно-популярни филми за различите растения и животни. Куполът на планетариума е с диаметър 8 метра.

„Планетариумът дава възможност не само да се привличат туристи към Пловдив, а и да се провеждат открити учебни часове по астрономия, география, физика и други науки. Посещението на 1 човек е 10 лв., а за ученици и по-големи групи – 3 лв.” сподели пред журналисти директорът Огнян Тодоров. Ремонтът на музея започна на 1 октомври 2013 г.

Освен планетариума са готови за аквариумът и терариумът, в които има нилски крокодил, кайман, игуана и змии. Все още се изгражда куполът на помещението, където ще живеят десетки видове екзотични пеперуди.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !