Спряха шоуто StarTalk на Нийл де Грас Тайсън. "Космос: Възможни светове" е под въпрос (видео)

StarTalk няма да се предава, докато трае разследването на Fox Networks Group по множеството искове

НаукаOFFNews Последна промяна на 04 януари 2019 в 08:31 6665 0

National Geographic Channel свали засега от ефир дългогодишното си шоу, водено от Нийл де Грас Тайсън, "StarTalk" ("Да поговорим за звездите") след обвиненията в сексуален тормоз срещу прочутия астрофизик.

StarTalk няма да се предава, тъй като продължава разследването на Fox Networks Group по множеството искове, съобщи NBC News.

"За да позволим разследването да се осъществи безпрепятствено, решихме да не пускаме в ефир нови епизоди на StarTalk, докато не приключи", заяви представител на Nat Geo. "Очакваме това да се случи през следващите няколко седмици, след което ще вземем окончателно решение."

"StarTalk" се завърна за петия си сезон през ноември и излъчи само три от 20-те епизода, когато се появиха нови обвинения срещу Тайсън. Уебсайтът Patheos съобщи, че две жени са обвинили Тайсън в неподходящо поведение: д-р Кейтлин Олърс (Katelyn Allers) от Университета Бънкел твърди, че Тайсън я е опипал на събитие през 2009 г., а бившата му асистентка Ашли Уотсън (Ashley Watson) заяви, че Тайсън е имал многократни неподходящи сексуални предложения към нея.

През 2014 г. певицата Чиа Ахмет обвини учения, че я е изнасилил, когато и двамата са били студенти през 1980-те.


Снимки на "опипването" от въпросната среща. На втората снимка Тайсън разглежда татуировката на д-р Алерс (която представлява слънчевата система). Веднага след тази снимка тя казва, че е решил да 'търси Плутон' в роклята й.

Последното предаване StarTalk е от 26 ноември, а трябваше да има нови епизоди през декември и досега страницата на StarTalk на сайта на Nat Geo включва първите три епизода от Сезон 5, но не споменава за прекъсване на шоуто.

Обвиненията поставят Nat Geo в трудна позиция. Не само че бе обявено завръщането на "StarTalk", но и на 4 март се очакваше серията "Космос: Възможни светове" (Cosmos: Possible Worlds) от 13-те епизода на организираното от Тайсън завръщане на „Космос“. научното предаване на легендарния Карл Сейгън.

Официален трейлър на епизода "Космос: Възможни светове": В безбрежието на пространството и необятността на времето броят на световете за изследване и историите за разказване на практика е безкраен. Първите два сезона от телевизионната поредица „Космос“ пренесоха публиката от целия свят до най-далечните предели и дълбоко скрити кътчета на Вселената. По време на тези пътувания поредицата представи драматизирано живота на много забравени изследователи, допринесли за сегашните ни познания за това, кои сме ние, а също и кога и къде се намираме във Вселената. „Космос: Възможни светове“ ще се впусне в неизследвани досега територии.

Бе обявено, че "Космос: Възможни светове" ще се излъчи и по мрежата на Fox на 3 март, в нощта преди старта в Nat Geo. Практически невъзможно е Fox и Nat Geo да заместят Тайсън в "Космос" само два месеца преди ефир. Той не само разказва в сериала, но и е включен в кадрите по време на шоуто.

Nat Geo бяха замислили "Космос: Възможни светове" да се излъчва като глобално събитие в National Geographic в 172 страни и на 43 езика. Ако Fox и Nat Geo изберат да се разделят с Тайсън, ще са необходими много време и усилия, за да промени шоуто с нов водещ.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !