Видео: Обсъждане на аварията на SpaceX

Наука ОFFNews Последна промяна на 29 юни 2015 в 08:58 1999 0

По време на пресконференцията на 28 юни след неуспешното изстрелване, мениджъри от SpaceX, NASA, и Федералната авиационна администрация обсъдиха злополуката на мисията SpaceX CRS-7 на Кейп Канаверал.

Ханс Кьонинсман (Hans Koenigsmann), вицепрезидент на мисията Assurance в SpaceX, е водещ в разследването на причината за проблема.

Участниците в пресконференция са:

· Гуин Шотуел (Gwynne Shotwel)l, президент и главен оперативен директор на SpaceX (по телефона)

· Уйлям Герстмейер (Bill Gerstenmaier), асоцииран администратор на Human Exploration НАСА (чрез видео от ръководството на НАСА)

· Майкъл Сафредини (Michael Suffredini), мениджър International Program Space Station НАСА

· Пам Ъндърууд (Pam Underwood), заместник-ръководител на отдел Интегрирани операции, федерален авиационен администратор.

"Най-важно е, да се оттеглим достатъчно дълго, за да изясним провала и да се върнем още по-силни", каза Уилям Герстмейер. "Не е лесно да живееш на границата с космоса. Това показа проблемите, които могат да се появят, но също така показа устойчивостта на екипите."

"Това е загуба, но ние както преди очакваме да бъдем в състояние да направим още много изследователски полета и да продължим изследванията", каза Сафредини, управител на Международната космическа станция. "Не това, дали ще се препънете и паднете, а това, което правите, след като се препънете и паднете, определя величието ви. Ние загубихме значително количество апаратура, която ще трябва да се замени и ние ще направим това и ще продължим изследванията на Международната космическа станция."

"Ние сме в извънредно положение, трябва да разберем какво се е случило и да се върнем към полетите, веднага след като стане безопасно и надеждно", каза Гуин Шотуел, президент на SpaceX. "Ние ще влеем още повече усилия в намирането на всеки възможен ресурс за в бъдеще. Това не променя нашите планове, ние сме твърдо уверени в нашия екип, в нашия оперативен и технически екип."

"НАСА ще приложи това, което ще научи от разследването на тази аномалия и да ще го прилага, когато е възможно за бъдещите проекти", каза Уилям Герстмейер.

"Имаме намерение да се съберат всички вероятни отломки в областта", каза Гуин Шотуел от SpaceX. "Искаме да се възстанови всичко, което може."

"Ако намерите останки на SpaceX (ракетата Falcon 9) в областта на днешната катастрофа, моля, не се приближавайте до тях," - казва НАСА в Twitter.

В съообщението е указан телефонен номер, по който НАСА моли да се позвъни в случай на откриване на отломки.

If you find debris in the vicinity of today @SpaceX launch mishap, please stay away & call 321-867-2121. @NASA_Kennedy #SpaceX

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !